Annons
Sponsrad artikel
Elmotorcentralen, EMC, har byggt om för att göra plats för bland annat lager, remmar och tätningar.

Elmotorcentralen utökar sitt sortiment – blir återförsäljare för bland annat SKF: ”Världsledande”

ANNONS Skellefteföretaget Elmotorcentralen förvärvades delvis av Sverull tidigare i år. Det nya samarbetet gör det möjligt för EMC att öppna en butik för bland annat lager, tätningar och remmar. “Det här passar perfekt med vår befintliga verksamhet”, säger Robin Gyllengahm.

Det är full aktivitet i Elmotorcentralens lokaler på Anderstorps industriområde. På nedervåningen håller nya omklädningsrum på att byggas och på övervåningen, som tidigare inte nyttjades, finns nu nya kontor, konferenslokaler och gemensamma personalutrymmen.

Alla dessa förändringar görs för att förbättra arbetsmiljön för de anställda – men även för att ge plats åt deras nya satsning: en butik där de bland annat ska sälja lager, tätningar och remmar.

– Vi har tjuvstartat med cirka 2 000 artiklar i butiken, och sedan ska vi utöka sortimentet utifrån vad våra kunder efterfrågar, berättar Robin Gyllengahm som driver Elmotorcentralen med sin far Christer.

Proffs på elmotorer

Elmotorcentralen, EMC, är annars mest känt för försäljning, reparationer och service av elmotorer, precis som namnet antyder. Företaget grundades i Skellefteå redan 1948 och var som störst under 50-talet då nätspänningen i Skellefteå ändrades. Mängder av elmotorer, till exempel i dammsugare, skulle då modifieras för att klara av den nya standarden.

Robin och Christer Gyllengahm driver Elmotorcentralen sedan 2015. Nu håller de på att ställa i ordning företagets senaste storsatsning, en butik med bland annat kullager från välkända SKF. “Det känns enormt bra”, säger Christer.

Idag består kunderna till största del av industrier, gruvor, fastighetsbolag, snickerier och andra företag som har elmotorer.

– Elmotorer finns överallt. Det kan handla om fläktar, pumpar, växellådor eller annat. Branschen är enormt stor och inom industrin står elmotorerna för 60–70 procent av elförbrukningen, säger Christer.

Dubblad omsättning

Far och son Gyllengahm tog över 2015. Christer hade tidigare jobbat åt bland annat Kuusakoski och Bergteamet, och då varit kund åt EMC. Han såg potential i företaget – men även en chans att locka hem Robin som då bodde i Umeå.

– Det är inte alla som får förmånen att jobba med ett av sina barn, säger Christer och ler.

De vill fortsätta satsa i Skellefteå, vilket var viktigt för oss.

Sedan de tog över företaget har affärerna gått bra. De har mer än dubblat omsättningen och vuxit från tre till åtta anställda. För två år sedan började de dessutom bli uppvaktade av ett flertal större företag som ville förvärva dem. Ett av dessa företag var Sverull som sedan årsskiftet äger majoriteten av EMC.

– Vi kollade upp alla noga, och tyckte att Sverull passade oss bäst. De vill fortsätta satsa i Skellefteå, vilket var viktigt för oss, berättar Robin.

Premiumprodukter

Att gå ihop med Sverull är också det som gjort den nya butikssatsningen möjlig genom att de är återförsäljare för den välkända lagertillverkaren SKF.

– SKF är världsledande och det känns enormt bra att kunna lägga till dem bland våra leverantörer, där vi till exempel har ABB som partner på motorer sedan tidigare, säger Christer och fortsätter:

– ABB och SKF tillverkar de premiumprodukter som våra industrikunder efterfrågar.

Robin med ett kullager från SKF.

Den nya butiken ska dock inte bara innehålla lager. På hyllorna finns även tätningar, pumpar och växlar från välkända varumärken, bland mycket annat.

– Det här är produkter som vi tidigare använt flitigt när vi servat motorer, men nu även kan vara återförsäljare för, säger Robin som är glad över sammanslagningen med Sverull.

– Ja, vi har inte upplevt något negativt med vår nya delägare. Tvärtom känns det otroligt stimulerande att Sverull vill vara med och satsa i den här regionen där industrin verkligen är på frammarsch, säger han.

Det här är produkter som vi tidigare använt flitigt när vi servat motorer.

De har som nämnts tjuvstartat butiken, men inte haft någon officiell invigning än. Den kommer längre fram.

– Men det är bara att titta förbi och handla redan nu, eller höra av sig så hjälper vi till, säger Robin.

EMC – Elmotorcentralen

Telefon: 0910-130 88
Adress: Filtergränd 3, Skellefteå

Läs mer på elmotorcentralen.se

Sponsrad artikel

Hela denna sida är en annons från Elmotorcentralen.
Sponsrade artiklar är en del av Megafonens utbud av annonser. Vill du också ha en sponsrad artikel? Kontakta oss på info@megafonen.nu eller läs mer på megafonen.nu/annons.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons