Annons
Sponsrad artikel
En illustration av Brf Utsikten som byggs på Getberget i Skellefteå.

Brf Utsikten växer fram på Getberget • Riksbyggen fortsätter att satsa: “Är långsiktiga”

ANNONS På Getberget, i utkanten av Skellefteås centrum, bygger Riksbyggen två nya punkthus med fantastisk utsikt. I dagsläget är 27 lägenheter sålda. “Projektet går enligt plan”, säger Jonas Broady.

Riksbyggen är en av Sveriges största fastighetsförvaltare – men även en bostadsutvecklare som bygger nya bostäder runt om i Sverige. Som ett kooperativt företag går resultatet alltid tillbaka till medlemmarna, vilket gör dem till en trygg och långsiktig partner, enligt Jonas Broady, projektchef på Riksbyggen i Skellefteå.

– Vi har funnits i snart 85 år, och planerar att finnas minst lika länge till, berättar han.

I Skellefteå har de just nu flera projekt på gång, varav de nya punkthusen på Getberget, Brf Utsikten, är i full färd att byggas. Arbetet startade i början av året och nu efter sommaren har plattan för garage och entréplan färdigställts.

– Nu ska vi börja att jobba oss uppåt, berättar Jonas.

Utsikten i de nya punkthusen kommer att bli något alldeles extra. Bilden är en illustration, men utsikten är fotad från verklig höjd med hjälp av drönare.

Som namnet antyder kommer de 75 lägenheterna, som alla har stora inglasade balkonger, att ha en fantastisk utsikt över Skellefteå. Möjligheten att ta hissen rakt ner i garaget kommer också att finnas.

Nyproduktion är perfekt för den som älskar känslan av att ha allt helt nytt.

– Om du bor här så slipper du ut i snön för att skotta fram bilen på vintrarna. Det är bara att åka rakt ner till din varma bil och köra ut, säger Jonas och fortsätter:

– Nyproduktion är perfekt för den som älskar känslan av att ha allt helt nytt, inget slitage någonstans och garanterat renoveringsfritt en lång tid framåt.

Hållbarhet

Precis som Riksbyggens övriga nyproduktioner så kommer de nya punkthusen att klassas med miljöbyggnad silver, som ställer höga krav på hållbarhet.

– Det handlar om många byggtekniska aspekter, men även mjuka värden. Det innefattar exempelvis luft, ljud och hur dagsljuset når in i lägenheterna, förklarar Jonas.

Totalt blir det 75 lägenheter fördelat på två huskroppar. Illustration: Riksbyggen.
Illustration: Riksbyggen

Här har föreningen solceller på taken vid inflyttning, och i garaget finns ett antal laddboxar, med möjlighet att installera fler beroende på efterfrågan.

– Vi är alltid ambitiösa gällande hållbart byggande och vill ligga i framkant. Brf Utsikten är inget undantag, säger Jonas.

Priset ligger fast

Att marknaden för nyproduktion förändrats den senaste tiden är inget som undgått Jonas Broady och Riksbyggen, men han ser ändå ljust på framtiden både för de projekt som har startat och de som är planerade framåt.

– Vi är så klart inte exkluderade från utmaningarna som kommit med till exempel höjda räntor, men vi tuggar ändå på och fortsätter att satsa i till exempel Skellefteå. Det underliggande behovet av bostäder kvarstår, och vi vill vara med och möta det, säger han.

Illustration: Riksbyggen
Illustration: Riksbyggen

Att Riksbyggen tänker långsiktigt är något som Jonas återkommer till flera gånger.

– Inte minst i Skellefteå. Här händer det massor just nu, och vi vill absolut vara en del av den utvecklingen, säger han.

Men vågar man verkligen köpa en bostad i nyproduktion nu?

– Ja, det tycker jag. Priset för bostaden ligger fast till inflyttning 2025, och avgiften i Brf Utsikten är beräknad på 4,8 procent i ränta vilket är väl tilltaget med tanke på att föreningen binder sina lån först i samband med tillträdet 2025, säger han.

Projektet går enligt plan, både vad gäller själva bygget och försäljning.

I dagsläget är ungefär 35 procent av lägenheterna sålda, vilket ligger i fas med vad Riksbyggen räknat med.

– Projektet går enligt plan, både vad gäller själva bygget och försäljning. Det är sålt lägenheter på de flesta våningar, men det finns även kvar många fina både högt och lågt i byggnaden, säger Jonas.

Inflyttning planeras till våren 2025.

Fakta/ Brf Utsikten

  • Pris: 1 890 000 – 4 790 000 kr
  • Rum: 2 – 4 rum och kök
  • Boarea: 60 – 89 kvm
  • Avgift: 4 523 – 6 071 kr/mån
  • Våningar: 8 – 10
  • Lägenheter: 75
  • Status: Försäljning pågår
  • Inredningsval: November 2023

Läs mer om Brf Utsikten på www.riksbyggen.se/skelleftea/brf-utsikten/

Sponsrad artikel

Hela denna sida är en annons från Riksbyggen.
Sponsrade artiklar är en del av Megafonens utbud av annonser. Vill du också ha en sponsrad artikel? Kontakta oss på info@megafonen.nu eller läs mer på megafonen.nu/annons.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons