Annons
Foto: Arkivbild

Flera stölder på kort tid – polisen: Tjuvarna tros vara kvar i regionen

NYHETER Den senaste tiden har gods för miljonbelopp stulits från byggarbetsplatser i region Nord, och tjuvarna kan fortfarande vara aktiva i regionen, varnar polisen.

Annons

Den senaste veckan har polisen fått flera anmälningar om stölder ur containrar på byggarbetsplatser. Ett stort antal handverktyg och maskiner ska ha stulits i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik och Umeå.

– Det sammanlagda godsvärdet uppgår till miljonbelopp, uppger polisen på sin sajt.

Brotten har skett nattetid då byggarbetsplatserna varit obemannade och tillvägagångssättet har varit detsamma, så man misstänker att det rör sig om samma gärningspersoner.

– Vi har anledning att tro att personer särskilt inriktade på dessa stölder har rört sig norrut och är fortsatt aktiva i polisregion Nord, skriver polisen.

Annons

Polisen uppmanar därför företagare att se över sina verktyg och maskiner. Att se till att de är märkta, vilket försvårar för tjuvarna.

Allmänheten kan också hjälpa polisen med iakttagelser och tips. Tips kan lämnas via 114 14, eller via webben här. Vid ett pågående brott är det alltid 112 som gäller.

– Ser du obekanta fordon eller personer, försök då gärna att notera specifika detaljer som till exempel registreringsnummer, uppmuntrar polisen.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons