Annons
Företagets vd Peter Carlsson och anläggningen i norra Polen, Northvolt Dwa, där man hoppas komma igång med de kommersiella batterileveranserna senare i år. Foto: Pressbild

13 nya miljarder till Northvolt – går till expansion i Europa och världen

NÄRINGSLIV Northvolt tar in ytterligare 1,2 miljarder dollar i kapital, genom ett konvertibelt lån. Pengarna ska gå till företagets expansion i Europa och Nordamerika.

Annons

Det var under gårdagen som Northvolt tillkännagav en anskaffning av nytt kapital: 1,2 miljarder dollar, motsvarande drygt 13 miljarder kronor.

Detta genom ett konvertibellån, ett lån som senare kan omvandlas till aktier. Bakom finansieringen står framförallt kapitalförvaltaren Blackrock, Investment Management Corporation of Ontario (IMCO) och CPP Investments.

– Vi har hittat en engagerad grupp investerare som både förstår behovet och den massiva ekonomiska potentialen i att möjliggöra en snabb elektrifiering av samhället, säger Alexander Hartman, ekonomichef på Northvolt, i ett pressmeddelande.

Annons

Pengarna ska användas till Northvolts fortsatta expansion, i Europa såväl som i Nordamerika. Vd:n och medgrundaren Peter Carlsson är stolt över det erkännande som investeringen innebär.

– Kapitalmarknaderna visar stort intresse för att stödja vårt uppdrag. Åtagandet att minska de globala utsläppen är starkt och dessa milstolpar stärker vår position för att möta behovet av hållbara batterilösningar, kommenterar han.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons