Annons
Foto: Arkivbild

Polisen söker kontakt med utsatta efter gripande av misstänkta män

NYHETER Två män greps i Skellefteå häromdagen, misstänkta för bedrägeri mot äldre personer. Polisen söker kontakt med alla som har utsatts för dem.

Annons

De båda männen greps vid 17-tiden på tisdagen. Den ene har senare anhållits medan den andre har försatts på fri fot. Misstankarna mot honom kvarstår dock.

Misstankarna gäller bedrägeri. Männen ska ha kontaktat äldre personer och påstått sig vara från hemtjänsten. De tros ha kommit över ett bankkort genom detta, uppger polisen, och kortet ska ha använts för inköp.

– De misstänkta kunde gripas tack vare gott polisarbete från en enskild kollega som engagerat sig i ärendet, skriver polisen på sin hemsida.

Annons

Det finns minst två målsägande. Polisen utesluter inte att det finns fler drabbade, så alla som eventuellt blivit utsatta uppmanas kontakta dem. Polisen kan nås via 114 14 eller på polisstationen i Skellefteå, där du kan komma in och göra en anmälan.

Det är inte ovanligt att äldre och personer med funktionsnedsättning utsätts för brott. Oftast bedrägeri eller stölder i hemmet. Information om hur du skyddar dig finns här.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons