Annons
Sponsrad artikel
Ateas värderingar som genomsyrar allt de gör. “Vi drivs av det vi gör, utmanar varandra och värderar olikheter”, säger Julia Lundmark, här tillsammans med kollegorna Andreas Koss och Ida Fredriksson, verksamhetskonsult.

Kraftig tillväxt för Atea i Skellefteå – vill anställa tio personer per år: ”Stor efterfrågan”

ANNONS De senaste fem åren har Atea i Skellefteå ökat sin omsättning med 50 procent – varje år. Nu vill de växa ännu mer. “Vi är stolta över att få vara delaktiga i den satsning och omställning som görs i Skellefteå”, säger Magnus Tjernström.

Atea är Nordens och Baltikums ledande IT-företag med 8 000 anställda fördelade på sju länder. I Sverige arbetar cirka 2 700 medarbetare, varav 40 i Skellefteå.

Just Skellefteåkontoret har de senaste åren haft en kraftig tillväxt där de ökat omsättningen med 50 procent varje år de senaste fem åren.

– Det händer mycket i vår region där satsningen på digitalisering ofta är högt prioriterad. Vi är glada över att få vara delaktiga i den industriella hållbara omställningen som görs då detta område står högt på vår agenda, säger Magnus Tjernström, platschef på Atea i Skellefteå och fortsätter:

– Vi är dessutom mycket stolta över vårt gedigna och kontinuerliga hållbarhetsarbete som bland annat resulterat i att vi utsetts till världens mest hållbara företag inom IT Services två år i rad enligt hållbarhetsmätningen Global 100 Index, som skapats av Corporate Knights.

Utsetts till världens mest hållbara företag inom IT Services.

På frågan om vad Atea gör i praktiken är svaret “i princip allt inom it”.

– Vi utgår alltid från våra kunders specifika behov och utmaningar. I grunden handlar det om allt från att leverera datorer och annan hårdvara till att installera program och system så att allt fungerar effektivt och säkert, men även projektledning, verksamhetsutveckling och att hitta innovativa och hållbara lösningar som hjälper våra kunder att växa, förklarar Tim Enberg, konsultchef på Atea.

Vill rekrytera

I och med den kraftiga tillväxt som Skellefteåkontoret haft så är de även på jakt efter fler duktiga medarbetare. Under de kommande två åren vill företaget växa med 20 personer.

– Vi är 40 medarbetare på kontoret i dag, men sysselsätter ungefär 80 om vi räknar med de som jobbar åt våra kunder från andra orter, så kundunderlaget finns redan i dag, säger Magnus Tjernström.

Ateas vision är att vara The place to be, TP2B, för medarbetare, kunder och partners. “Vi har en stark företagskultur med tydliga värderingar och laganda”, säger Magnus Tjernström, platschef. Till höger Tim Enberg, konsultchef.

Att vara utbildad inom IT och teknik är självklart ett plus, men inget krav.

– Vi söker bra människor som vill utvecklas. Om de sedan är erfarna IT-ingenjörer eller teknik- och datainriktade studenter som söker spännande utmaningar spelar mindre roll, det viktiga är att de delar våra värderingar.

Vi söker bra människor som vill utvecklas.

Värderingarna Magnus nämner går i korta drag ut på att ta personligt ansvar, att brinna för det man gör, att alltid vilja mer – och att sätta laget framför jaget.

– En av de största styrkorna hos Atea är att vi både har den lokala närvaron, och kan dra nytta av att vara del av en stor koncern med både bredd och spetskompetens. Det är tillsammans med de andra kontoren som vi når vår fulla potential, säger Magnus Tjernström.

Värderar olikheter

Julia Lundmark är projektledare på Atea i Skellefteå och har arbetat på företaget i 2 år.

– Jag gillar att vi är ett bolag som främjar individuell utveckling och är värderingsstyrt. Vi drivs av det vi gör, utmanar varandra och värderar olikheter, säger hon.

Vi drivs av det vi gör, utmanar varandra och värderar olikheter.

Hon minns själv hur det var att vara ny, och uppskattar att allas åsikter värderas högt.

– Det är både viktigt och bra att det kommer in nya perspektiv, det gäller att ta tillvara på det, säger hon.

Tim Enberg ser fram emot att välkomna fler medarbetare till kontoret de kommande åren.

– Som sagt, det behöver inte bara vara IT-ingenjörer. Om personerna är hungriga, nyfikna och vill framåt så räcker det långt tillsammans med den coachning och utbildning de kommer att få av oss, säger han.

Värderingsstyrt bolag

Ateas kultur präglas av värderingar – en kultur där framåtanda, humor och kamratskap är helt naturligt. Värderingarna är deras ledstjärnor som genomsyrar vardagen, möten med kunder, partners och kollegor.

Företagets värderingar:

  • Vi tar personligt ansvar
  • Vi sätter laget framför jaget
  • Vi brinner för det vi gör
  • Vi vill mer!

Är du intresserad av att jobba på ATEA?
Läs mer på www.atea.se/karriar/

Sponsrad artikel

Hela denna sida är en annons från ATEA i Skellefteå.
Sponsrade artiklar är en del av Megafonens utbud av annonser. Vill du också ha en sponsrad artikel? Kontakta oss på info@megafonen.nu eller läs mer på megafonen.nu/annons.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons