Annons
Foto: Arkivbild

I helgen: Misshandel på krog, stöld och allvarliga trafikbrott • En greps

NYHETER Under helgen har polisen bland annat fått rycka ut till en krog, utrett två stölder och stoppat flera trafikbrott. En förare greps på lördagen, och på söndagen fick en annan lämna ifrån sig körkort och bilnycklar.

Annons

Sent på fredagskvällen kallades polisen till Morön med anledning av en cykelstöld. Brottet ska just ha inträffat då, men när polisen kom fram hittades varken cykel eller misstänkt gärningsman. En anmälan har gjorts.

Några timmar senare, vid halv tre-tiden på natten, larmades polisen om en misshandel på en krog i centrum. En man ska ha gett sig på en annan man och sedan lämnat platsen. Ingen misstänkt påträffades heller när patrullen kom fram, men den utsatte fick skjuts till sjukhus för kontroll. Hans skadeläge är okänt.

Under lördagen

Mitt på lördagen kontrollerades sedan trafiken på E 4 vid Sörböle. Tolv förare fick blåsa och alla var nyktra, men en person ska ha kört 81 kilometer i timmen på en 70-sträcka, och bötfälldes därför.

Annons

Sent på lördagen, cirka en halvtimme före midnatt, bötfälldes också en ensam bilist i Myckle. Enligt polisen ska en ruta ha haft otillåten solfilm.

Drygt tre timmar senare larmades polisen på nytt, nu om en misstänkt bilfärd i Fällforstrakten. De fick stopp på bilen och föraren, en kvinna i 30-årsåldern, ombads att blåsa. Hon greps sedan misstänkt för grovt rattfylleri, så kvinnan ska minst ha haft 1,0 promille i blodet. Hon har förhörts under helgen.

Samma natt anmäldes tre elsparkcyklar stulna i Skellefteå centrum. Här blev polisens arbete snabbt och framgångsrikt, för tack vare fordonens spårningsutrustning kunde de snart återfinnas i Jörn. De återlämnades sedan till sina ägare.

Annons

Under söndagen

På söndagen hölls nya kontroller och polisen utfärdade tre ordningsböter på väg 95 i höjd med Stämningsgården. De tre förarna ska alla ha kört för fort.

Slutligen, vid halv elva-tiden på kvällen, beslutade polisen att kontrollera en bil på Älvsbacka i Skellefteå. De fick misstankar om att mannen bakom ratten var drogpåverkad, så han medtogs för provtagning. Han släpptes så småningom igen, men polisen har upprättat en anmälan om drograttfylleri och ringa narkotikabrott. De har också omhändertagit mannens körkort och bilnycklar.

Annons

Om det av särskilda skäl bedöms finnas risk för fortsatt trafikbrottslighet får polisen tillfälligt omhänderta bilnycklar i syfte att förhindra det. Även fordonet om så krävs.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons