Annons
Sandras lägenhet är full med växter och omsorgsfullt inredd, vilket också studion ska bli. Foto: Jonas Nilsson

Sandra öppnar tatueringsstudio i Skellefteå – där varje stick görs för hand: ”En helt annan upplevelse”

NÄRINGSLIV Sandra Johansson öppnar en ny tatueringsstudio i Skellefteå. Hit ska besökare kunna vända sig för utsmyckningar på ett lugnt och stillsamt, mer traditionellt vis.

Annons

Hon har alltid varit kreativ och började tatuera för sju-åtta år sedan. Först på sig själv, sedan på familjemedlemmar och vänner. Redan från början visste Sandra Johansson i Skellefteå vilken metod och ville jobba med: handpoke.

– Jag fastnade direkt. Jag har provat att tatuera med maskin också, men det var inte lika roligt, säger hon.

Till skillnad från en “vanlig” tatuerare i Sverige använder hon inga maskiner. Sandra har samma sorts nålar, samma sorts bläck, men gör varje stick för hand. Det innebär att en session också tar längre tid.

– Och man blir lite begränsad i vad man kan göra för tatueringar. Ingen sleeve kanske, men man kan göra mycket annat. Tatueringar med väldigt små detaljer och fina linjer.

Sandra tatuerar fina linjer och små detaljer, som här på flickvännens hals. Foto: Jonas Nilsson
Annons

Å andra sidan läker huden ofta bättre. Med den här metoden känner också Sandra att hon kommer närmare. Hon beskriver det som en helt annan upplevelse, även för den som blir tatuerad.

– Det är väldigt lugnt och fridfullt. Jag vet att någon har somnat under tiden, säger Sandra med ett skratt.

Startar eget

Nu har hon bestämt sig för att ge sig hän. Att till fullo följa den passion som vuxit fram. Sandra blir egenföretagare och öppnar tatueringsstudion “Pokes and Plants” på Norrböle i Skellefteå, i en lokal på Hägglundsgatan.

– Det känns superspännande! Jag har aldrig drivit eget tidigare men känner att sakerna börjar falla på plats, säger hon.

Annons

Hon får tillgång till lokalen vid månadsskiftet och ska genast sätta igång. Sandras hem är omsorgsfullt inrett med växter överallt, och det ska även studion bli. Hon vill skapa en stillsam miljö som harmoniserar med den upplevelse hon vill ge.

– Man ska känna sig lugn, trygg och hemma. Det blir bara jag och kunden där, så vi kan få till ganska mysiga samtal.

Tror på idén

Sandra föredrar svartvitt men kommer även att jobba med färg. Hon tatuerar gärna växter och andra naturmotiv, men håller det ganska öppet.

– Jag gillar också spontana klottergrejer, när folk bara får en kul idé, säger hon.

Andra exempel på Sandras verk. Hon tatuerar gärna växter och naturmotiv. Foto: Privat
Annons

Det finns andra tatueringsstudior i Skellefteå men Sandra tror på förutsättningarna i stan. Dels för att hennes inriktning är lite annorlunda. Hon har inte satt något öppningsdatum utan släpper de första tiderna när hon kan.

I en tatueringsstudio finns vissa miljökrav som måste uppfyllas så det hänger på när inspektionen görs.

– Skellefteå kommun ska dit och godkänna allt. Jag öppnar direkt efteråt, säger Sandra Johansson.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons