Annons
Bild från 2019 års evenemang. Foto: Arianna Wikström

Tisdagar i sommar: Musik vid älven gör comeback – här är alla artister

MUSIK I sommar ska musiken ljuda över älven igen. "Musik vid Bryggarbacken" kommer tillbaka under fyra dagar i juli.

Annons

”Musik vid Bryggarbacken” gör comeback under fyra kvällar i juli, en varje vecka. Med start vid halv åtta-tiden på tisdagarna kommer musiken att ljuda över älvsbrinken.

– Det är med en riktigt skön känsla vi kan meddela att vi bjuder på totalt åtta akter under fyra sommarkvällar, säger Thomas ”Linge” Lindgren, ordförande i Skellefteå Musikaliska, i ett pressmeddelande.

Först ut den 4 juli kommer Bergner/Holmström Trio tillsammans med sångarna Peter Fjällström och Åsa Granlund Jonsson att fylla luften med högklassig jazz, och samma kväll spelar även Skelleftebandet Hök.

Annons

”Allt lokalproducerat”

Skellefteå Musikaliska arrangerar det hela i samarbete med Kulturföreningen Mullberget, Skellefteå kommun, lokala näringslivet, Summertime music & life festival och Alive Production.

– I samarbete med Kulturföreningen Mullberget gör vi plats på scenen för unga lokala artister som supportakter. Huvudartisterna är mer etablerade namn med musikalisk bredd, från jazz till rock. Allt är förstås lokalproducerat.

Annons

Lucid Blues är klara för den 25 juli och innan dess, den 18 juli, kommer Gin Lady att spela för hemmapubliken i Skellefteå igen, efter en avslutad vinterturné i Spanien.

– Spelningen 18 juli är en av få i sommar då bandet fokuserar på att till hösten spela in sitt sjunde album i Göteborgs anrika studio Svenska Grammofonstudion, fortsätter Thomas ”Linge” Lindgren.

Evenemanget blir helt gratis.

Annons

Musik vid Bryggarbacken 2023

Det anordnas utomhuskonserter under fyra tisdagskvällar i juli: 4/7, 11/7, 18/7 och 25/7.

Tid: Mellan klockan 19.30 och 21.00, cirka.
Plats: Bryggarbacken, vid Skellefteälven.
Fri entré.

Medverkande:
4 juli: Holmström/Bergner trio med Peter Fjällström och Åsa Granlund Jonsson. Supportakt: Hök.
11juli: Mindre Modiga Män. Supportakt: Manistar.
18 juli: Gin Lady. Suportakt: New Haven.
25 juli: Steamin Jesaja. Supportakt: Lucid blues.

Arrangör: Skellefteå Musikaliska i samarbete med Kulturföreningen Mullberget, Skellefteå kommun, det lokala näringslivet, Summertime music & life festival och Alive Production.

Källa: Skellefteå Musikaliska

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons