Annons
Baserat på pressmeddelande
Foto: Patrick Degerman

HSS till Skellefteå – är den största samverkanskonferensen i Sverige

NYHETER 2025 blir Campus Skellefteå tillsammans med LTU värd för Sveriges största samverkanskonferens, Högskola och Samhälle i Samverkan (HSS), tillkännager kommunen i ett pressmeddelande.

Annons

HSS-konferensen har anordnats vartannat år av svenska lärosäten sedan 1999. Den samlar deltagare från akademin, näringsliv, offentlig sektor, politik och civilsamhälle, med syftet är att diskutera dagens och morgondagens samhällsutmaningar och hur dessa kan tas an.

Målet är att tillsammans skapa ett mer hållbart samhälle. Skellefteå kommun tror att samarbetet också kan stärka vad Skellefteå har att erbjuda. Bakom konferensen står finansiärerna KK-stiftelsen, Tillväxtverket och Vinnova.

– HSS är en konferens som har stor betydelse för bred samverkan och våra möjligheter att lösa samhällsutmaningar och skapa utveckling i hela vårt land. Jag är så glad att LTU och Campus Skellefteå tar emot den och gör detta med Skellefteå som konferensort för 2025. Jag ser redan fram emot att deltaga, berättar Jan Theliander, rektor på Högskolan Väst, i pressmeddelandet.

Annons

Det är Högskolan Väst i Trollhättan som står värd för årets konferens. På plats finns Ida Lindh, strategiskt ansvarig för utvecklingen av Campus Skellefteå, och det blir hon som tar över stafettpinnen inför genomförandet i Skellefteå.

– Detta är första gången någonsin som HSS-konferensen ska anordnas på en plats som faktiskt saknar ett eget lärosäte. Det är ett gott betyg, och vi ser fram emot att visa upp den utveckling som sker i Skellefteå och på campus med fokus på samhällsutmaningar med samverkan, akademi, samhälle och näringsliv, säger hon.

Annons

Kommundirektör Kristina Sundin Jonsson välkomnar detta och tycker tiden känns rätt. Skellefteå står mitt i en enorm samhällsomvandling där 75 miljarder kommer att investeras fram till 2030 och har ett befolkningsmål om 90 000 invånare till år 2030.

– Det är såklart jätteroligt och helt rätt i tiden att denna konferens ska genomföras i Skellefteå. Skellefteå är i mitt uppe i en historisk samhällsomvandling. Vi växer som aldrig förr och är också är fast beslutna att växa hållbart. Det kommer med många möjligheter, men också stora utmaningar. För att vi ska klara detta är samverkan med akademi och näringsliv helt centralt, säger Kristina Sundin Jonsson.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Skellefteå kommun
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons