Annons
Baserat på pressmeddelande
Foto: Pexels / Skellefteå AIK

Forwarden förlänger – gör ännu en säsong i AIK: ”Ska bli riktigt roligt”

SPORT Filip Sandberg blir kvar i den svartgula tröjan. Han har nu kritat på för ännu en säsong, berättar klubben i ett pressutskick.

Annons

Filip Sandberg fyller 29 i sommar och anslöt till klubben i slutet av säsongen 2021/2022. Han kom snabbt in i laget, vilket ledde till ett ny säsong i Skellefteå och ett nytt personbästa för Sandberg, med 11 mål och 16 assist i grundserien.

Han stod även för ett par ikoniska slutspelsmål och allt detta tar han med sig till ännu en säsong i AIK. Sandberg har nu kritat på för 2023/2024.

– Det ska bli riktigt roligt! Jag tycker personligen att jag hittade en ny nivå i mitt spel, sedan är det såklart kul att spela för ett lag som har chansen att vinna. Jag är revanschsugen från förra säsongen, säger han i pressmeddelandet.

Annons

En utvecklingsresa

Han är själv nöjd med fjolårsässongen och lyfter fram jämnheten som en av nycklarna bakom sin framgång.

– Jag tycker jag hittade en hög lägstanivå över lång tid. Skellefteå AIK är även ett lag som spelar en hockey där man är med och utmanar i varje match och det är något jag vill vara med på. Jag tror att jag kan utvecklas ännu mer i klubben och det bidrar till underskriften av ett nytt kontrakt.

En annan anledning till förlängningen är att Filip Sandberg trivs i klubben. Han har kul när han går till jobbet, berättar han, och att han tycker bra om Skellefteå.

Annons

Någon som också välkomnar förlängningen är AIK:s general manager Erik Forssell.

– Det känns jättekul att förlänga med Filip. Han var en viktig spelare för oss förra året. Han var delaktig i alla spelformer, bidrog över hela banan och i omklädningsrummet, och på träning hjälpte han till att driva laget. Det ska bli spännande att ha honom hos oss även kommande säsong, säger han i pressmeddelandet.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons