Annons
Foto: Pexels / Skellefteå AIK

AIK gör första värvningen: Offensiv forward ansluter till nästa säsong

SPORT Efter en stark säsong i Mora IK kommer forwarden Anton Heikkinen till Skellefteå AIK, tillkännager klubben i dag.

Annons

Den offensive forwarden Anton Heikkinen är det första nyförvärvet som presenteras inför kommande säsong. Han ser fram emot att stärka upp truppen i Skellefteå AIK.

– Det känns fantastiskt roligt. Jag ser verkligen fram emot att dra igång, säger han i ett pressmeddelande.

Nässjö-bördige Heikkinen är uppfostrad i HV71 och kommer närmast från en stark säsong i Mora. Han stod för 38 poäng i grundserien och var en framstående spelare i lagets slutspel. Nu bär flyttlasset upp till Skellefteå och spel i SHL.

Annons

– Det är klart man funderat lite över sin framtid och jag landade i att det här var rätt väg för mig att gå, och ett steg i rätt riktning för min fortsatta utveckling som hockeyspelare. Skellefteå som förening har jag bara hört och sett gott om så det känns väldigt bra, fortsätter han.

”Behärskar det mesta”

Skellefteå AIK väntar sig mycket fart och fläkt när han iklär sig den svartgula tröjan.

– Jag skulle beskriva mig själv som en energifylld spelare med bra skridskoåkning som gillar att skapa målchanser framåt och använda mitt skott, säger Häikkinen.

Annons

Kontraktet med AIK sträcker sig över säsongen 2024/2025. General manager Erik Forssell säger så här om om värvningen:

– Det känns kul att ha gjort klart med Anton. Han har haft en väldigt bra säsong i Mora och vi tror att det finns väldigt goda möjligheter att ta fortsatta kliv i vår miljö. Anton behärskar det mesta i spelet. Hans fart, skott och tävlingsvilja sticker ut mest.

Andra spelare lämnar

Nyheten kommer efter beskedet att Alexander Hellnemo, Frans Tuohimaa, Linus Högberg, Adam Mascherin, Tom Kühnhackl, Albin Sundsvik, Melker Karlsson och Andreas Wingerli alla lämnar Skellefteå AIK.

Annons

”Tack för era insatser i svart & gult. Ni har burit upp klubbmärket med stolthet. Lycka till med era framtida utmaningar”, hälsar klubben på Facebook.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons