Annons
Magnus Lovenlund. Foto: Skellefteå AIK

Skellefteå AIK tar in ny tränare för U16: ”Det är klubben i mitt hjärta”

SPORT Magnus Lovenlund kliver in som ny tränare för Skellefteå AIK:s U16-lag. Avtalet sträcker sig över säsongen 2024/2025.

Annons

Han ledde U15-laget tillsammans med Fredrik Kariander och Nima Sedghi i fjol. Nu tar Magnus Lovenlund, tidigare Berglund, steget till U16. Han är klar som tränare till och med år 2025, skriver AIK i ett pressmeddelande.

– Det är ju klubben i mitt hjärta, det är inget att sticka under stol med, säger Magnus.

En gång i tiden gick han själv genom Skellefteå AIK:s juniorled och upp till a-laget.

– Jag vet inte hur många säsonger jag har från TKH upp till a-laget. Jag gjorde tre-fyra säsonger i a-laget, sedan har jag följt min egen sons resa upp till U14 och i fjol fick jag kliva på U15 med Nima och Fredrik, så jag är inget nytt ansikte i klubben, säger han.

Annons

Han brinner för att jobba med ungdomar och ser fram emot att få fostra framtidens a-lagspelare. Med honom handlar det både om själva spelet och allt på sidan om.

– Att man är en bra medmänniska, att man beter sig korrekt och har bra kroppsspråk. Det är som hela paketet, säger Magnus.

Skellefteå AIK:s sportchef Niclas Lundkvist är mycket nöjd med tränarvalet.

– Det känns spännande och inspirerande att få in Magnus i vår organisation. Han har ett stort Skellefteå AIK-hjärta och både brinner för och älskar hockey, säger han.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons