Annons
Foto: David Persson / Railcare

Företag får förlängda avtal – värda 55 miljoner kronor: ”Är glädjande”

NÄRINGSLIV Railcare får förlängt förtroende av Trafikverket att tillhandahålla beredskapslok i Borlänge – och av LKAB Malmtrafik att transportera malm. Avtal värda 55 miljoner totalt.

Annons

Det ursprungliga avtalet med Trafikverket tecknades hösten 2020, ett treårigt avtal med option på ytterligare två år.

Uppdraget innebär att Railcare ska kunna tillhandahålla beredskapslok och personal när järnvägsfordon varit med om en olycka eller drabbats av haveri. De ska då kunna röja undan och transportera dessa fordon.

Skelleftehamnsföretaget har nu fått klartecken att fortsätta tillhandahålla det här.

– Det är roligt att vi får fortsatt förtroende från Trafikverket och ett bevis på att vår transportverksamhet gör ett bra jobb under de tillfällen som röjning krävs, berättar Mattias Remahl, vd på Railcare Group, i ett pressmeddelande.

Annons

Det förlänga Borlänge-avtalet är värt cirka 15 miljoner kronor. Railcare utför samma uppdrag även i Långsele, Boden, Vännäs och Kiruna sedan augusti 2022.

– Att våra beredskapslok finns på totalt fem orter bidrar till en ökad långsiktighet för vår transportverksamhet, säger Mattias Remahl.

Uppdatering, torsdag:

Nu har också LKAB Malmtrafik förlängt ett avtal om malmtransporter med Railcare.

Annons

Transporterna görs på sträckan Svappavaara-Kiruna samt Svappavaara-Gällivare och kommer successivt att öka fram till sommaren. Under andra halvåret kommer de att köra tre omlopp per dygn.

För Railcare är avtalet värt hela 40 miljoner kronor bara under 2023.

– Vi har haft förhoppningar om ett förnyat förtroende från LKAB, och det är glädjande att vi nu får det. I detta avtal finns dessutom möjligheten till förlängning under 2024, säger vd Mattias Remahl i ett pressmeddelande.

Annons
Annons
Annons
Annons