Annons
Marina Lundmark laddar för en hejdundrande fest. Foto: Deniz Özumagi / Markus Porsklev

Så blir det med balen i Skellefteå – privat aktör går in: ”Studenterna ska få uppleva balen de förtjänar”

NÖJE Nu är det klart hur det blir med arrangemanget av årets studentbal i Skellefteå. Festen anordnas på Folkparken den 5 juni.

Annons

Efter pandemiuppehållet fick studenterna se den efterlängtade balen återuppstå under 2022, mycket tack vare enskilda elevers engagemang. I år får de avlastning, för Marina Lundmark i Burträsk går in genom sitt nya bolag Lundmo Consulting AB.

– Min dotter går på gymnasiet och det har pratats en del, kommer det ens bli en bal? Jag vill så gärna att de ska få uppleva det, både som mamma och som medmänniska, så jag tog chansen.

Marina brinner för att arrangera evenemang. Hon hade också ett finger med i den lokala Musikhjälpen som hölls i december, men balen blir ett större event.

– Det känns spännande, både själva arrangemanget och att få göra något som man vet att många uppskattar. Jag vill att studenterna ska få uppleva den bal de förtjänar, och att ingen ska behöva gå miste om balen för att de själva arrangerar den.

Annons

Klassiskt upplägg

Även i år blir det utanför Folkparken som den röda mattan rullas ut. Datumet är satt till den 5 juni, vilket är en måndag. Marina har tagit hjälp i planeringen av elever på Anderstorpsgymnasiet och Baldergymnasiet.

– Vi lägger det på måndagen eftersom det är Brännbollsyran helgen före. Det passar bra, på tisdagen är det Sveriges nationaldag så det är en röd dag.

Efter de vackert uppklädda studenternas entré i fina bilar, paraden på röda mattan och välkomstbubbel anordnas en festmiddag med plats för 450 personer.

– Det är i första hand för studenterna med respektive. Sedan gör vi ett eftersläpp för 350 personer när middagen är över, men vi kommer att ha en 18-årsgräns.

Annons

Bandet Tjocksmock är klara att spela och Marina laddar för en hejdundrande fest.

– Jag är förväntansfull. Att få komma i fina bilar, gå nedför röda mattan och allt – det är en speciell dag för studenter och det känns otroligt roligt att kunna ge dem det.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons