Annons
Ida Lindh, strategiskt ansvarig på Campus Skellefteå. Foto: Pressbild

Tre nya utbildningar till Skellefteå – ny aktör etablerar sig på Campus

NYHETER Skellefteå får tre nya yrkeshögskoleutbildningar med start till hösten: Redovisningsekonom, Elkonstruktör samt Hotel & restaurant manager, med 210 platser totalt.

Annons

En ny aktör etablerar sig på Campus. Det är TUC Yrkeshögskola, som fått grönt ljus att starta tre utbildningar i Skellefteå av Myndigheten för yrkeshögskolan. Utbildningarna kommer att startas under höstterminen 2023.

Feven Tesfai, affärsutvecklingsansvarig på TUC, ser fram emot att komma igång.

– Vi är väldigt glada över beskedet. Vår målsättning är att våra utbildningar ska stötta det lokala arbetslivet med rätt och aktuell kompetens, berättar hon i ett pressutskick.

Annons

De tre utbildningarna är Redovisningsekonom, Elkonstruktör samt Hotel & restaurant manager. De får 210 utbildningsplatser totalt. TUC presenterar just dessa efter att ha lyssnat på vad arbetsmarknaden vill ha.

– TUC Yrkeshögskola tar fram utbildningar där det finns behov och i nära dialog med företagen, oavsett bransch, fortsätter Feven Tesfai.

Annons

Nyheten välkomnas av Ida Lindh, strategiskt ansvarig på Campus Skellefteå.

– Vi är såklart oerhört glada för detta besked! Dels för att kompetensbehoven i dessa områden är så stora, dels för att TUC blir en ny aktör att räkna med på Campus vilket är mycket välkommet, säger hon i pressmeddelandet.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons