Annons
Foto: Arkivbild

Man död efter brand i Nordmaling – en förundersökning har inletts

NYHETER En man omkom efter en brand i Rundvik på fredagen.

Annons

Branden utbröt i ett flerbostadshus i Rundvik, Nordmalings kommun. SOS larmades strax före klockan 19.00 på fredagen och räddningstjänsten, polisen och ambulansen kom på plats. Snart fick räddningstjänsten även kalla på extra resurser.

Huset utrymdes och branden släcktes till slut, men två av de inneboende fick föras till sjukhus i ambulans. Nästa morgon kom det tragiska beskedet att en av dem, en man i 60-årsåldern, hade avlidit. Polisen har underrättat hans anhöriga.

De utreder nu hur branden kan ha startat. Polisen har spärrat av huset och inlett en förundersökning om grov allmänfarlig vårdslöshet och vållande till annans död.

Inledningsvis så greps en person, men det gripandet hävdes efter beslut av åklagare.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons