Annons
Foto: Pixabay / Magnus Lindkvist

I helgen: Ofredande, fylla – och två brott med fyrverkerier inblandade

NYHETER Narkotikabrott, inbrott och framkallande av fara – här är ett axplock av polisens arbete under nyårshelgen i Skellefteå.

Annons

Under natten mot lördag uppdagades två misstänkta narkotikabrott i Skellefteå. Polisen tillkallades dels vid halv ett-tiden, av en ordningsvakt som anträffat en person med misstänkt narkotika på sig.

En patrull kom till platsen, höll förhör och avisade personen därifrån. Hen misstänks för ringa narkotikabrott, innehav, och polisen har upprättat en anmälan.

Två andra personer, en man och en kvinna, kontrollerades utomhus i Skellefteå tre timmar senare. Polisen hittade misstänkt narkotika även på dem, så duon greps och förhördes. De misstänks för narkotikabrott av normalgraden.

Annons

Vid femtiden på lördagsmorgonen larmades polisen sedan till Solbacken, där ett inbrott upptäckts. Någon ska ha brutit sig in i en container med fyrverkerier, men det är oklart hur många som stulits därifrån.

Nästa händelse med fyrverkerier inträffade strax efter tolvslaget på det nya året. Enligt polisen ska en person ha avfyrat raketer ute bland folk mitt i centrum, en raket kom dessutom farandes med polisen på plats.

Patrullen höll förhör och skrev en anmälan om framkallande av fara för annan.

Annons

Strax senare kallades polisen till en festlokal i stan, där en kvinna ska ha blivit sexuellt ofredad av en man. De förhördes och polisen upprättade ännu en anmälan.

Samma natt brann det i ett soprum på Anderstorp. Räddningstjänsten ryckte ut och fick snart kontroll på situationen. Polisen misstänker att branden kan ha varit anlagd, så en anmälan om skadegörelse genom brand har gjorts.

Dagen efter kontrollerades nykterheten på vägarna. Under söndagsförmiddagen stod polisen utmed väg 95, där 10 förare fick blåsa. En av dem, en kvinna, fick följa med för provtagning och förhör, misstänkt för rattfylleri.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons