Annons
Martin Hedqvist, affärschef på Medlefors i Skellefteå. Foto: Pressbild

Hotellet storsatsar – bygger ut och gör om: Se skissen på nya rummen

NÄRINGSLIV Medlefors hotell & konferens gör en stor ombyggnation av hotelldelen. Satsningen ska både resultera i fler rum och uppfräschade miljöer.

Annons

Medlefors ser att omvärldens intresse för Skellefteå är stort och märker att besökarna utifrån blir fler. De har därför beslutat att sjösätta en omfattande satsning på hotelldelen, tillkännager de i ett pressmeddelande.

– Vi befinner oss mitt i en expanderande region, där vi ser ett växande behov av både fler hotellrum och konferensmöjligheter, säger affärschef Martin Hedqvist.

Annons

Kapacitet och standard

Det blir ett arbete i tre etapper, som omfattar 54 befintliga dubbelrum varav sex som omvandlats till ”familjerum” med förbindelser mellan två separata delar. De ska även bygga sex nya hörnrum, vilket puttar upp totalen till 84.

– Förutom att den här satsningen medför ökad kapacitet vad gäller rum tar vi även den allmänna hotellstandarden till en helt ny nivå, berättar Martin.

En skiss av de nya hörnrummen kan se ut. Foto: Medlefors

Vill samarbeta lokalt

De har jobbat tillsammans med inredningsarkitekterna på Nyans Design i Skellefteå och ska fortsätta involvera lokala aktörer i möjlig mån. Enligt Medlefors ska arbetet också genomsyras av hållbarhet.

– Den gröna omställning som sker just nu i Skellefteå är en resa som vi på Medlefors både kan och ska vara en del av, konstaterar Martin.

Första etappen slutförs nu i januari, nästa i augusti och den tredje i januari 2024.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons