Annons
Melissa Kerttula, Rose-Marie Lindfors, Angelica Lindberg och Julia Lundmark. Foto: Patrick Degerman

Årets kulturstipendiater utsedda – gjort insatser som lämnat avtryck

NYHETER Rose-Marie Lindfors och trion Melissa Kerttula, Angelica Lindberg och Julia Lundmark är årets kulturstipendiater i Skellefteå. De fick motta diplom på Nordanå i helgen.

Annons

Stipendierna delas ut årligen av kulturnämnden i Skellefteå kommun. Ett kulturstipendium och ett ungdomsstipendium. De tilldelas personer, föreningar eller organisationer vars kulturella insatser gjort avtryck i kommunen.

Årets vinnare hyllades i samband med helgens julfirande på Nordanå. En var Rose-Marie Lindfors, som utsetts till 2022 års kulturstipendiat.

”Rose-Marie Lindfors får stipendiet för ett långt och omfattande arbete för kulturlivet i Skellefteå kommun. Hennes engagemang i kultur, föreningsliv och berättande har satt Skellefteå på kulturkartan. Rose-Marie talar för många och hjälper andra att utveckla sin röst”, lyder motiveringen.

Annons

Ungdomsstipendiet går till föreningen Skellevent, som består av arrangörstrion Melissa Kerttula, Angelica Lindberg och Julia Lundmark. De anordnade en konsert om psykisk ohälsa så sent som den 3 december.

”Skellevent är på olika sätt musicerande och har ett gemensamt intresse i att få unga personer att fortsätta utöva sin kultur”, lyder deras motivering.

Båda stipendierna är på 15 000 kronor. Mottagarna har även fått diplom, överräckta med varma gratulationer av kulturnämndens ordförande Daniel Sjögren.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons