Annons
Melissa Kerttula, Julia Lundmark och Angelica Lindberg. Foto: Oscar Nilsson

Trio anordnar konsert om psykisk ohälsa i Skellefteå – unga talanger på scenen: ”Vi kände att nu jäklar”

MUSIK I helgen anordnas en temakonsert om psykisk ohälsa på Nordanå i Skellefteå. Initiativtagarna vill både sprida medvetenhet och bjuda på en bra show.

Annons

Det är trion i föreningen Skellevent som anordnar en ny spelning. Melissa Kerttula, Julia Lundmark och Angelica Lindberg har tidigare genomfört välgörenhetskonserter till förmån för kvinnojouren och vill nu belysa en annan viktig fråga.

– Namnet på konserten blir “Alla känner vi någon”, för man har alltid någon i sin omgivning som mår dåligt. Vi började tänka på det här under hösten och kände att nu jäklar, säger Melissa.

Annons

Minska stigmat

Konserten anordnas på Nordanå den 3 december. Arrangörerna hoppas sprida medvetenhet om psykisk ohälsa, visa att det är okej att prata öppet om det, och okej att bli sedd.

– Många känner nog att det är jobbigt, man kanske inte öppnar sig för sina närmaste ens. Då är det bra att få veta var man kan vända sig.

Annons

Organisationen Hjärnkoll kommer att finnas där. De jobbar för att minska stigmat runt psykisk ohälsa har föreläsare med egna erfarenheter, antingen som drabbad eller anhörig.

Lokala förmågor

Till scenen kommer unga artister, musiker och dansare från bygden. Det har blivit något av ett signum för Skellevent-trions konserter. De är själva sångare och tycker om att lyfta fram det lokala.

Annons

– Vi kommer att stå på scenen men också Cimberly Wanyonyi, Frida Marklund och Petrus Holmgren. Vi har Felicia Holmgren och Sara Häggmark på backup-sång och så bandet, som är duktiga musiker från Skelleftetrakten.

De tidigare konserterna har mottagits väldigt väl och Melissa, Julia och Angelica siktar på slutsålt även nu.

– Vi nöjer oss inte med annat. Och det är ju för en bra sak, säger Melissa.

Artikeln är en del av Megafonen 24/11 – 2022. Läs hela tidningen här »

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons