Annons
Avtalet med KRC Genk sträcker sig över tre år. Foto: Pressbild

Tar steget ut i Europa – företaget i Skellefteå ingår avtal med belgisk storklubb: ”Glad över samarbetet”

NÄRINGSLIV I dag tillkännager Photon Sports i Skellefteå att de ingått avtal den belgiska fotbollsklubben KRC Genk.

Annons

Med Skellefteföretagets 3D-kameror och avancerade sensorteknik kan klubbar mäta sina spelares snabbhet, kraft och explosivitet på ett annat sätt. Det ska hjälpa dem att optimera både träningen och det skadeförebyggande arbetet.

Photon Sports har tidigare ingått avtal med bland andra Elitfotboll Dam – och nu har företaget landat sitt första uppdrag utanför Skandinavien. Tekniken ska användas för att hjälpa de belgiska fotbollsstjärnorna i KRC Genk.

Annons

– Jag är förstås väldigt glad över samarbetet. KRC Genk är kända för sitt framgångsrika och metodiska arbete med spelarutveckling. Men det är även Photon Sports första steg i en bredare etablering i Europa och en milstolpe i vår ambition att utveckla nästa generations fystester, berättar vd Anders Tånger i ett pressutskick.

Samarbetet välkomnas även av KRC Genk. Avtalet sträcker sig över tre år.

– Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med Photon Sports. Deras verktyg kommer vara ett värdefullt stöd i vår ambition att stärka våra spelares fysiska förmåga, hälsar Bram Swinnen, fystränare i KRC Genk.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons