Annons
Bilder från "Dino Deluxe"-utställningen. Foto: Barnutställningar.nu

Både lek och lärande – uppskattad utställning för barn till Skellefteå

NÖJE Snart kommer den populära utställningen “Dino Deluxe” till Stadsbiblioteket i Skellefteå. Den stannar här fram till slutet av januari nästa år.

Annons

Utställningen är baserad på Sarah Sheppards barnbok med samma namn. “Dino Deluxe” tar fasta på barns fascination för dinosaurier och uppmuntrar till lek, aktivt deltagande och lärande, genom klara färger och roliga finesser.

Till exmpel är den största dinosaurien, t-rexen, så stor att barnen kan klättra in i dess mage med hjälp av en liten trapp. Den andra stora dinon, stegosaurusen, är också en rutschkana.

Annons

– Medföljer gör också en liten kiosk för anskaffande av diverse köttben, för alla som vågar mata de stora köttätarna… och mycket, mycket mer, skriver Stadsbiblioteket i ett pressmeddelande i dag.

Utställningen har senast gjort succé i Luleå och den 18 november kommer den att sättas upp i Skellefteå. “Dino Deluxe” ska finnas på Stadsbiblioteket i Sara kulturhus fram till slutet av januari 2023.

Annons

I januari väntar biblioteket även besök av författaren Sara Sheppard själv. ”Dino Deluxe” är ett samarbete mellan henne, Barnutställningar.nu och Bonnier Carlsen. Mer om det besöket längre fram, hälsar biblioteket i utskicket.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons