Annons
Med start till våren anordnar de totalt 17 avgångar. Foto: Pexels

Ännu en aktör satsar på Skellefteå Airport – återupptar direktcharter

RESA Ving återinför direktcharter till Mallorca från Skellefteå. De anordnar totalt 17 avgångar under 2023.

Annons

Nyheterna från Skellefteå Airport haglar på. I tisdags tillkännagav charteroperatören TUI att de sätter in 13 avgångar till Rhodos under 2023 och häromveckan meddelade Ryanair att de tänker utöka inrikestrafiken mellan Skellefteå och Arlanda.

Nu är det researrangören Vings tur. De har erbjudit direktcharter till Mallorca förut, senast under 2019, och vill satsa på Skellefteå igen. Med start till våren anordnar de totalt 17 avgångar till den spanska semesterön.

Annons

– Vi vet att Skellefteå växer så det knakar och därför känns det viktigt att vi kan erbjuda bra och utökade semesterförbindelser, berättar Vings kommunikationschef Claes Pellvik i ett pressmeddelande.

Resor i två omgångar

Första avresan blir den 29 april och därefter anordnas avgångar varje lördag fram till den 17 juni. Rutten pausas sedan, återupptas den 5 augusti och fortsätter en bit in på hösten, fram till den 30 september. Satsningen välkomnas på Skellefteå Airport.

Annons

– Skellefteregionen är inne i en mycket expansiv fas och genom en snabb befolkningstillväxt ökar också behovet av semesterresor. Vi är därför mycket glada över den stora etablering som Ving nu presenterar i Skellefteå, säger vd Robert Lindberg och fortsätter.

– Vår centrala lokalisering i norra Norrland är optimal för charterresor så jag är övertygad om att flygningarna till Mallorca kommer bli en stor succé.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons