Annons
Polisen fick in två anmälningar på onsdagen. Foto: Pixabay

Anmälningar om bedrägeriförsök – polisen i norr går ut med varning

NYHETER Polisen varnar för nya bedrägeriförsök i region Nord.

Annons

Två anmälningar kom in till polisen i går. Elisabeth Glaas, kommunikatör vid polisen, meddelar att bedrägeriförsöken riktats mot personer i Norr- och Västerbotten. De har båda kontaktats av någon som påstått ringa från Konsumentverket.

Hen har sagt att abonnemang tecknats i den uppringdes namn, uppmanat denne att lämna ut sitt banknummer och logga in med BankID, för att få tillbaka sina pengar.

Annons

Gör inte det, varnar polisen. Använd aldrig din bankdosa eller BankID på uppmaning av någon som oväntat ringer dig. Lämna inte heller ut koder eller känsliga uppgifter.

Om någon du inte känner tar kontakt och du blir osäker – lägg på, eller be att få ringa tillbaka på ett nummer som du själv tar reda på. Oavsett om personen säger sig vara en nära släkting eller från banken, ett företag eller en myndighet.

Annons

– Lita inte på den som kontaktar dig bara för att den har personliga uppgifter om dig. Bedragare kan hitta information på nätet för att lura dig, uppmanar Elisabeth Glaas.

Om du drabbas av bedrägeri, eller misstänker att du drabbats, bör du ringa din bank direkt. Du kan ta stöd av människor i din närhet, tipsar hon – och polisanmäl alltid.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons