Annons
The Wood Hotel. Foto: Visit Skellefteå

The Wood Hotel blir Västerbottens kandidat – nomineras till fint pris

NYHETER The Wood Hotel i Skellefteå blir Region Västerbottens kandidat till Stora turismpriset 2022.

Annons

Stora turismpriset delas ut årligen av Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism, som ligger under Tillväxtverket. Priset tilldelas de som bland annat bidrar med nytänkande och innovativ utveckling av besöksnäringen.

Det är 21 nominerade, en från respektive län, som gör upp om priset. I dag tillkännager Region Västerbotten att The Wood Hotel i Skellefteå blir Västerbottens kandidat.

Annons

– Hotellet har med sitt nytänkande och hållbarhetsfokus fått stor uppmärksamhet både nationellt och internationellt trots att de bara varit i gång knappt ett år, säger regionturismchef Annika Sandström i ett pressmeddelande.

The Wood Hotel är en av världens högsta träbyggnader; med 205 rum, flera restauranger och spaanläggning på taket. Byggnaden i sig är också klimatpositiv. Hotelldirektör David Åberg är glad för nomineringen.

Annons

– Att bli nominerad till Stora turismpriset 2022 visar att våra ledord passion, inspiration och omtanke för gäster, personal och planeten ger våra besökare en hållbar upplevelse, säger han.

Prisutdelningen kommer att ske på Vasateatern i Stockholm den 30 november.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons