Annons
Butiken öppnar nu på torsdag den 18 augusti. Foto: Pressbild

Premiär för nya matbutiken – inom kort öppnas dörrarna på Norrböle

NYHETER I veckan öppnar den nya Stora Coop-butiken på Norrböle i Skellefteå.

Annons

Bygget påbörjades i höstas och på torsdag är det dags. Klockan 10.00 slås portarna upp till Stora Coop Norrböle, Skellefteås nya matvarubutik. Cirka 100 miljoner kronor har investerats och Coop ser fram emot att välkomna de första besökarna.

– Coop Nord växer med Skellefteå. Med Stora Coop Norrböle stärker vi vår position inom dagligvaruhandeln. Det ger oss möjligheten att erbjuda våra medlemmar och kunder ett brett sortiment till konkurrenskraftigt priser, berättar Henrik Skyttberg, vd Coop Nord, i ett pressmeddelande.

Annons

En trivsam känsla

Det senaste halvåret har varit intensivt med rekrytering och utbildning av medarbetare. Nu har inredningen byggts upp och varorna fyllts på. Butiken har också implementerat moderna betallösningar som självutcheckning, med mera. Tanken har varit att skapa en så trivsam stormarknad som möjligt.

– Det är viktigt att den känslan genomsyrar stormarknaden. Vi är ett glatt gäng som gör allt för att skapa en inspirerande stormarknad med måltidslösningar, säger Jörgen Furberg, stormarknadschef på Stora Coop Norrböle.

Annons

– Vi vill vara det lokala alternativet med hållbarhet som ledord. Våra medlemmar och kunder ska känna sig hemma här. Nu när våra medlemma och kunder återvänder från semester och är tillbaka i sin vardag så ser vi fram emot att få inviga butiken tillsammans med dem, fortsätter han.

Hållbart tänkande

Precis som på andra Coop-butiker är mat i fokus. Gärna från lokala leverantörer, vilket Coop märker är efterfrågat. Butiken har också skapats med hållbarhet i åtanke, limträstommen från Martinsons är ett exempel på det.

Annons

– Det viktiga är att Coop är energieffektiva. Därför har vi satsat på så stor värmeåtervinning från vår livsmedelskyla att vi är nästintill självförsörjande. Vi uppfyller redan idag morgondagens krav på naturliga köldmedier, säger Lars Carlstedt, fastighetschef Coop Nord.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons