Annons
  • Kronbodgatan, som löper mellan Ica Kvantum och Slottet, hålls stängd under arbetet. Foto: Jonas Nilsson
  • Det är sidan mot gatan som nu kommer att byggas ut. Foto: Jonas Nilsson

Nu byggs Ica Kvantum om: ”Vi har verkligen längtat” • Väg avstängd

NYHETER Ica Kvantums ombyggnation är igång. Butiken blir större, utökar sitt sortiment och får en ny restaurangdel. Under tiden kommer vägen mellan Ica och Slottet att hållas stängd.

Annons

Satsningen har dragit ut på tiden, men varit länge på tal. Ica Kvantum planerar både att bygga ut butiken och parkeringen utanför, men nu är butiken i fokus. Butikschefen Alexander Björk förklarar att resten får komma senare.

– Vi tittar på att utöka parkeringsplatserna och bygga en pantcontainer, men det blir etapp två. Det viktigaste är att få till butiksytan, säger han.

Annons

Utbyggnaden görs på butikens västra sida, alltså sidan mot Slottet. De parkeringsplatser som finns efter butiksväggen kommer att försvinna. Under bygget hålls Kronbodgatan-sträckan mellan butikerna också stängd för trafik.

– Vi hoppas vara klara efter årsskiftet. Inne i butiken ska det bli så lite påverkan som möjligt, Rekab kommer att sätta upp en ny innervägg så att de kan riva från utsidan, säger Alexander.

Butikschef Alexander Björk och Dennis Johansson vid Rekab, som är platschef under arbetet. Foto: Privat

”Roligt och spännande”

Ica Kvantum kommer nu att växa med 500 kvadratmeter. Utrymmet ger dem möjlighet att flytta runt, butiken tänker exempelvis ge mer plats åt frukt och grönt. Sortimentet ska även vässas överlag. De bygger dessutom en restaurangdel med uteservering sommartid.

– I dag har vi inte direkt något mysigt ställe att sitta på, så den kommer att bli riktigt trevlig att ha, säger Alexander.

Annons

De anlägger även ett nytt produktionskök. Personalen är trångbodd i delin just nu, berättar Alexander, och fler kockar kommer att rekryteras. Butikschefen är glad att arbetet äntligen kommit i rullning.

– Det känns fantastiskt roligt och spännande att få fortsätta utveckla butiken. Vi har verkligen längtat, säger han.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons