Annons
Foto: Arkivbild

I helgen: Rattfylleri, bråk på krogar och flera kontroller – 19 bötfälldes

NYHETER Rattfylleri, våld mot tjänsteman, ofredande och hot – flera personer misstänks för brott efter helgen i Skellefteå. Polisen har också bötfällt ett stort antal personer.

Annons

Polisen inledde fredagsnatten i Skellefteå med att utfärda en ordningsbot, en knapp timme efter midnatt. Mottagaren, en man, ska ha urinerat offentligt i centrum.

Under natten gjordes även en trafikkontroll på Torsgatan på Morön. 20 fordon stoppades och samtliga kunde åka vidare utan anmärkning. Vid halv tre-tiden kontrollerades dock en ensam bilist i centrala stan, som greps misstänkt för grovt rattfylleri.

Samma natt larmades polisen till en krog i centrum, där det utbrutit ett bråk. Patrullen höll förhör och upprättade en anmälan om olaga hot.

Annons

Senare på lördagsförmiddagen kom nästa larm, nu från en butik i Skellefteå. En kvinna ska ertappats med att stjäla och blivit utåtagerande mot personalen. Polisen kom dit, höll förhör och skrev en anmälan om misshandel och ringa stöld.

Under natten till söndag gjordes nästa krogbesök, efter att det utbrutit tumult. Det var lugnt på platsen när polisen kom dit. De pratade med besökarna, skapade sig en bild av vad som hänt, och tog med sig en man därifrån. Han misstänks för ringa narkotikabrott, ofredande och våld mot tjänsteman.

Annons

På söndagsförmiddagen gjordes nya trafikkontroller. Två fortkörare bötfälldes i Myckle – och tio i korsningen Bolidenvägen/Brännavägen på Prästbordet. En av de senare fick även sitt körkort omhändertaget.

Senare på kvällen bötfälldes en annan förare i Sjungande Dalen, då fordonet var belagt med körförbud. Fem fortkörare åkte också dit på Erikslid, där högst uppmätta hastighet var 63 kilometer i timmen på en 40-sträcka.

På kvällen kontrollerades även en moped i Kåge, då den misstänktes vara stulen. Polisen skrev en anmälan och tog kontakt med mopedens ägare.

Annons

Slutligen, under natten till måndag, larmades polisen om ett misstänkt rattfylleri norr om stan. På platsen mötte de föraren, en man i 30-årsåldern, som medtogs för provtagning och förhör. Han misstänks nu för rattfylleri, ringa narkotikabrott – och olovlig körning, alternativt grov olovlig körning, då han dessutom saknar körkort.

Polisen omhändertog mannens bilnycklar, i syfte att förhindra fler brott.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons