Annons
Susanne Rindelöv, stormarknadschef på Stora Coop Sörböle, som butiken numera heter. Foto: Magnus Lindkvist

Skelleftebutik byter namn – igen • Förklaringen finns i södra Sverige

NYHETER Stora Coop-butiken på Anderstorp har bytt namn, då varuleveranser och fakturor tenderat att komma fel. De har istället hamnat i småländska Anderstorp utanför Gislaved.

Annons

Förut hette butiken “Stora Coop Skellefteå”, men namnet ändrades i samband med ombyggnationen tidigare i år. Det öppnar snart en ny Stora Coop-butik i Skellefteå, den på Norrböle, och de båda ska kunna hållas isär. Butiken på söder har därför fått heta “Stora Coop Anderstorp”.

Men namnändringen har inneburit problem. Det finns nämligen en annan Anderstorp-butik, på orten med samma namn i Gislaveds kommun, och dessa har återkommande blandats ihop. Susanne Rindelöv, stormarknadschefen på a-torp i Skellefteå, berättar att de haft strul med varuleveranser och fakturering.

Annons

– Den andra butiken heter ”Coop Anderstorp”, så grejer har skickats fel ibland. Det har säkert blivit tokigt för den andra butiken med. Vi har haft jobbsökande som tror att de söker ett jobb i södra Sverige, säger hon.

För det mesta har förväxlingen inte inneburit några större problem, men ibland så. Till exempel har varor med nära utgångsdatum, som charkuteri, skäl att komma fram på angiven tid. De har därför beslutat att ändra namnet på nytt.

Annons

Så nu har butiken på Anderstorp istället fått namnet ”Stora Coop Sörböle”.

Även fast butiken inte ligger på Sörböle?

– Ja, vi kände att det passar bra ändå. Sörböle är ju bara på andra sidan E 4 från butiken. Dessutom heter den andra som öppnar ”Stora Coop Norrböle”, så namnen passar bra ihop, säger Susanne Rindelöv.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons