Annons
Mallorca. Foto: Pixabay

Charterbolag satsar – erbjuder 17 avgångar till populär semesterö

NYHETER Charterbolaget Ving har beslutat att erbjuda direktflyg från Skellefteå Airport till Mallorca. Flygningarna kommer att ske våren och hösten 2023 och möjliggörs genom ett nytt samarbete mellan Ving och flygbolaget BRA.

Annons

Den spanska destinationen Mallorca är ett av de mest efterfrågade resmålen från Skellefteå, skriver Skellefteå Airport i ett pressmeddelande.

Resorna kommer att ske under vår- och höstsäsongen 2023. Vårsäsongen startar den 29 april och pågår till och med den 17 juni. Höstsäsongen startar den 5 augusti och pågår till och med den 30 september.

Annons

– Skellefteå är en av Nordens mest expansiva regioner och Ving vill självklart vara med i den utvecklingen. Vi vet att efterfrågan på charterresor till Mallorca är stort och genom Skellefteås geografiska placering når vi många ressugna norrlänningar. Dessutom är vårt samarbete med BRA och Skellefteå Airport perfekt för att kunna erbjuda mer hållbara semesterresor, säger Christine Tötterman på Ving.

Till grund för satsningen ligger ett nytt samarbetsavtal mellan Ving och flygbolaget BRA som kommer att utföra flygningarna med Airbus 319.

Annons

– Vi hoppas att trepartsamarbetet mellan Skellefteå Airport, Ving och BRA både ska driva arbetet framåt för hållbara semesterresor samt dessutom ge möjligheter för nya spännande destinationer från norra Sverige, säger Robert Lindberg, VD på Skellefteå Airport

Totalt kommer Ving att genomföra 17 flygningar till Mallorca under 2023, utöver de flyg till Gran Canaria som aviserats tidigare i vår.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons