Annons
Skellefteå lasarett. Foto: Region Västerbotten

Stabsläget upphävs på Skellefteå lasarett – operationer återupptas

NYHETER Regionen har beslutat att avveckla stabsläget på Nus och Skellefteå lasarett. Nu hävs också operationsstoppet.

Annons

Vårdplatssituationen är ansträngd nu. Förra veckan gick Skellefteå lasarett och Norrlands universitetssjukhus båda upp i stabsläge, stoppade planerade operationer och intaget av patienter som inte är allvarligt sjuka.

Under måndagen de beslutat att lämna stabsläget och återgå till normal drift.

– Vi har fattat nödvändiga beslut och vidtagit åtgärder för att bättre kunna hantera situationen, säger Elisabeth Karlsson, sjukvårdsledare i Umeås särskilda sjukvårdsledning, i ett pressmeddelande.

Annons

– Nu återgår vi till vanlig ledning, men det är viktigt att understryka att vi fortfarande har ett tufft och skört läge i Region Västerbotten både vad gäller tillgång på vårdplatser och personal, berättar hon.

Med detta hävs operationsstoppet. Region Västerbotten skriver att de även öppnar för att genomföra fler operationer.

– Vi följer läget löpande och fattar beslut utifrån personaltillgång och vårdplatssituationen. Just nu finns möjlighet att göra fler operationer än bara akuta och det är viktigt att vi kommer i gång med den planerade verksamheten igen och utifrån vad som är medicinskt prioriterat, säger Elisabeth Karlsson.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons