Annons
Baserat på pressmeddelande
Foto: Pixabay / Arkivbild

Skellefteå kommun återinför munskydd inom vård och omsorg: ”Vi följer Vårdhygiens riktlinjer för att förebygga sjukdom”

NYHETER Från och med idag, den 20 juli, återgår alla medarbetare inom Skellefteå kommuns vård och omsorg till att bära munskydd i vårdnära kontakter. Rekommendationen kommer från Vårdhygien på Region Västerbotten.

Annons

Rekommendationen införs bland alla kommuner i Västerbotten eftersom antalet fall av covid-19 har ökat inom kommunal vård och omsorg och på sjukhusen, skriver Skellefteå kommun i ett pressmeddelande.

– Vi ser för närvarande ingen stor ökning av covid-19 i våra verksamheter, men vi följer Vårdhygiens riktlinjer för att förebygga sjukdom för att skydda våra brukare, säger Sonny Bergmark, verksamhetschef på Vård och omsorg vid Skellefteå kommun.

Annons

Vårdhygien rekommenderar också att munskydd används övrig arbetstid om det finns smittspridning i en personalgrupp samt att alla enheter ser över sina rutiner för säkra besök. Precis som tidigare uppmanas medarbetare att stanna hemma vid symtom på covid-19.

Även Region Västerbotten har infört munskydd vid patientnära arbete från och med idag, 20 juli.

Annons

– Med anledning av den pågående smittspridningen återinför vi nu munskydd för vårdpersonal vid patientnära arbete. Det är en svår balansgång om när det är rätt tidpunkt att införa fler smittförebyggande åtgärder. I samråd med vårdhygien bedömer vi att det är läge nu, säger Ulrica Bergström, tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör.

Rekommendationen gäller tills vidare.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Skellefteå kommun.
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons