Annons
My Rutdal och den nya sortens förvaringsplats, som ska testas i sommar. Foto: Point 65 Sweden / Arkivbild

Kajaker tillgängliga på fler platser i sommar – i ny, smäcker förvaring

NYHETER My Rutdal utvecklar sitt koncept och i sommar görs kajaker tillgängliga på fler platser runt Skellefteå.

Annons

Förra sommaren introducerade My Rutdal sin Kayakomat; en förvaringsplats för kajaker vid Manhemskajen, där utflyktssugna Skelleftebor kan lägga ut. När en kajak bokas online får användaren en kod som gör den tillgänglig på plats. My är glad för det fina mottagandet.

– Det var verkligen över förväntan! Det var i slutet av coronaperioden, så folk ville säkert ut och göra saker.

Hon har planerat en fortsättning denna sommar, men fått tänka till. Bygget av Karlgårdsbron gör att kajakerna inte kan paddlas uppströms som vanligt längre.

– Så jag stöter på problem. Det hela går ut på att man ska kunna ta sig till platser som Kyrkholmen och Rovön, där det är fint. Därför har jag tänkt ha kajaker på fler platser nu.

Annons

Helt ny förvaring

I sommar kommer de också att finnas vid Kyrkholmen och Furuögrunds hamncafé. Här kommer My att testköra en ny sorts förvaring, som är betydligt mindre än Kayakomaten vid Manhemskajen.

– Det är små, hexagonformade förvaringslådor för kajakerna, som kan staplas på varandra. Det är superunikt! Och man ska kunna använda samma bokningssystem som tidigare.

Det är kräftpest i Skellefteälven, vilket innebär att båtar och annat inte får flyttas mellan olika vatten i det smittade området, eller föras ut ur området utan att desinfekteras först.

Annons

Hur har du resonerat kring det?

– Att kajakerna som ska ut i Skellefteälven bara ska få röra sig där, och likadant i Furuögrund, så att man inte sprider det någonstans, säger My.

Innan slutet av juni ska de nya kajakerna vara på plats.

– Det känns jättekul att kunna bidra med något som förgyller sommaren lite grann.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons