Annons
Baserat på pressmeddelande
Foto: Arkivbild

Stortalangen skriver tvåårigt avtal med Skellefteå AIK: ”Inspirerande”

SPORT Elias Salomonsson är redan ett bekant namn för SHL-publiken i Skellefteå Kraft Arena. Nu har han skrivit ett tvåårigt a-lagskontrakt, tillkännager klubben i ett pressmeddelande.

Annons

Denne högerskytt stod för 22 poäng på 35 J20-matcher under den gångna säsongen. Redan säsongen 2020/2021 fick Elias Salomonsson debutera med a-laget och denna säsong gjorde han tio SHL-framträdanden totalt.

– Han är en spelare med stor potential, har bra skridskoåkning och duktig med puck. Vi ser honom som en spelare med en bra framtid inom hockeyn, säger Erik Forssell, general manager för Skellefteå AIK, i pressmeddelandet.

Salomonsson själv är också glad för det nyskrivna två-årskontraktet.

– Det känns jättekul och inspirerande att skriva a-lagskontrakt! Jag ser det som ett kvitto på allt det hårda jobbet jag har lagt ner genom åren, berättar Elias.

Annons

Talangen är född i Skellefteå och har AIK som moderklubb. Han är uppvuxen bara ett stenkast från Skellefteå Kraft Arena.

– Jag har ju spelat i Skellefteå AIK sedan jag var liten, ända från Tre Kronors Hockeyskola. Jag har stått på Västra Stå och hejat, så det känns coolt att få chansen att spela framför publiken i Skellefteå Kraft Arena, säger Elias.

I augusti fyller han 18 år, och redan innan dess finns stora möjligheter för backtalangen att bli draftad. Någon han tar med ro.

Annons

– Det är såklart kul, en roligt grej, men även om det har varit snack om det under säsongen så har jag inte fokuserat på det, utan istället lagt fokus på laget och vinna matcher, säger han.

GM Erik Forsell också positiv till att ha skrivit kontrakt med en spelare från bygden.

– Det känns jätteroligt att ha gjort klart med en kille som kommer från egna leden, säger han i pressmeddelandet.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Skellefteå AIK
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons