Annons
Foto: Jonatan Stålhös / Arkivbild

Skellefteå AIK tar in hemvändande backtalang: ”Kan bli en vägvisare”

SPORT Skellefteå AIK får förstärkning av backen Malou Berggren.

Annons

19-åriga Malou Berggren är uppvuxen i Skellefteå och har AIK som moderklubb. Hon välkomnas hem igen efter hockeygymnasium i Linköping, tre säsonger i Linköping och en i Leksand. Malou blir lagets första nyförvärv inför nästa säsong.

– Det här är en jättebra start, att få in ett ”nygammalt” förvärv i truppen, säger general manager Ulrika Dahlgren.

– Malou har sedan hon lämnade Skellefteå utvecklat sitt spel och sin skicklighet. Vi ser att hon nu kommer tillbaka med SDHL-rutin. Vi ser att hon kan bli en vägvisare och hjälpa oss att ta steget upp, berättar hon.

Annons

Senast hon spelade i AIK var hon bara 15 år, men visade fina prov på ledaregenskaper redan då.

– Hon var assisterande kapten redan senast hon spelade här. Malou kommer att tillföra rutin, men har även fina ledaregenskaper. Hon vet vad som krävs och hon vet vad hon vill men är samtidigt ödmjuk. Hon kommer kunna göra skillnad i vår trupp, säger Ulrika.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons