Annons
Fredrik Hedlund, vd på Northvolt Ett. Foto: Northvolt / Arkivbild

Northvolt bjuder in till folkfest – nu kommer fabriken att invigas: ”Viktigt att stanna upp och fira”

NYHETER Northvolt bjuder in allmänheten till en invigning av fabriken i Skellefteå. Det utlovas bland annat livemusik, mat och aktiviteter för hela familjen.

Annons

Den första battericellen monterades på Northvolt Ett i slutet av december, men fabriken har ännu inte fått sin stora invigning. Det ska Northvolt råda bot på.

– Vi är duktiga på att jobba fokuserat framåt, och nå delmål efter delmål. Men det är också viktigt att stanna upp och fira sina framgångar. Vi har åstadkommit otroligt mycket ihop under de senaste åren, och det tycker vi är värt att fira tillsammans med Skellefteborna, säger Fredrik Hedlund, vd på Northvolt Ett, i ett pressmeddelande.

Annons

”Något för alla”

Batterifabriken ska invigas den 5 juni. Evenemanget går under namnet ”Northvolt Open” och inleds med ett lopp, som kommer att starta i Stadsparken. Därifrån kan man välja att gå, jogga eller springa de nio kilometrarna till Northvolt Ett.

Framme vid målgången vankas det familjeaktiviteter, livemusik, underhållning och mat. Invigningen är öppen för allmänheten med fri entré, men föranmälan behövs för att delta i loppet.

– Om man inte vill eller har möjlighet att delta i loppet går det såklart alldeles utmärkt att ta del av festligheterna ute vid fabriken. Målet är att det ska finnas något att göra för alla, förklarar Sanna Bäckström, kommunikatör på Northvolt Ett.

Annons

Ordnar bussar

Northvolt Ett är fortfarande en byggarbetsplats, vilket påverkar tillgängligheten. För att möjliggöra för så många människor som möjligt kommer aktiviteterna därför att anordnas på den stora parkeringen utanför.

– Det kommer vara ett mycket begränsat antal parkeringsplatser ute vid området, så vi rekommenderar att de som kan lämnar bilen hemma. Vi kommer även ordna bussar från Folkparken till Northvolt Ett och tillbaka, säger Sanna Bäckström.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons