Annons
Sanna Bäckström och Peter Carlsson, Northvolt. Foto: Jonatan Stålhös

Livemusik och motionslopp – så blir Northvolts stora invigning: “Ville göra något annorlunda för Skellefteborna”

NYHETER Planerna på att släppa in Skellefteborna har skjutits upp fler gånger under pandemin. Nu kan Northvolt till slut öppna upp för en stor invigningsdag vid fabriken på Hedensbyn. “Vi hoppas så många som möjligt vill vara där när det händer”, säger Sanna Bäckström, Northvolt.

Annons

Just nu rör det på sig kring Northvolt i Skellefteå. Antalet anställda har passerat 1 000 personer och häromveckan nåddes en stor milstolpe när man levererade den första battericellen till kund.

Därefter arrangerades den sedan länge utlovade grillfesten för Bergsbyborna, och nu på söndag den 5 juni väntar Northvolt Open, fabrikens stora invigningsdag.

Annons

– Vi funderade på hur vi kunde göra en kul invigning. Istället för en traditionell öppning med klippa band och prominenta gäster ville vi göra något annorlunda för att öppna “siten” för Skellefteborna. Och så blev det, säger Peter Carlsson, vd för Northvolt.

Sanna Bäckström, kommunikatör för Northvolt Ett. Foto: Jonatan Stålhös

Dagen börjar med ett motionslopp med start i Stadsparken, där de som vill kan färdas till fots till industriområdet.

– Mycket av Northvolts egna aktiviteter och kick offs har haft inslag av motion och rörelse. Dels är det ett roligt sätt att umgås på, och så är det ju energi, säger Sanna Bäckström, kommunikatör för Northvolt Ett.

”Så mycket bättre”-aktuella Molly Hammar uppträder på Northvolt Open. Foto: Beata Holmgren/pressbild

Väl på industriområdet kommer det att bli livemusik av artisten Molly Hammar, som i år kommer delta i Så mycket bättre.

Det kommer också att arrangeras aktiviteter för de yngre från Exploratoriet, teatervisnignar av UngHästen och Café på bit tar med spel man kan prova på.

Det här blir ett sätt för nyfikna att få en inblick i hur vi jobbar.

Dessutom kommer Northvolt själva ha ett showroom där man som besökare får en inblick bakom kulisserna.

– Man kan tyvärr inte komma in i fabriken eftersom det fortfarande är en byggarbetsplats. Men det här blir ett sätt för nyfikna att få en inblick i hur vi jobbar. Vi kommer vara på plats för samtal och svara på frågor, säger Sanna Bäckström.

Även om invigningsdagen är på en söndag pågår det mycket arbete på plats och det kommer att vara begränsat antal parkeringsplatser längs Torsgatan.

Annons

– Vi kommer att ordna direktbussar från Folkparken, där finns det bättre möjlighet att parkera. Om man av tillgänglighetsskäl behöver färdas med bil kan man kontakta mig, säger Sanna Bäckström.

Vad har ni för förhoppningar på dagen?
– Vi hoppas att det kommer så mycket folk som möjligt. Det här är dagen, och vi hoppas att så många som möjligt vill vara med när det händer, säger hon.

Tidsschemat för invigningsdagen

  • 11.30 – Start för motionsloppet från Stadsparken
  • 12.00 – Området på Hedensbyn öppnar
  • 13.00 – Scenprogrammet startar
  • 16.00 – Området stänger

Artikeln är en del av Megafonen 25/5 – 2022. Läs hela tidningen här »

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons