Annons
Foto: Arkivbild

Helgen i Skellefteå: Flera personer åkte dit i polisens kontroller • Man fråntagen både körkort och fordon

NYHETER Trafikpolisen har haft en del att göra i helgen. Flera förare har bötfällts medan andra har anmälts för brott. Det har bland annat också inträffat en kollision på Morön.

Annons

Vid midnatt, natten till lördag, stoppades först en bilist på Norrböle i Skellefteå. Bilen var avställd och belagd med körförbud, så polisen utfärdade en ordningsbot.

Senare vid tretiden stoppades ett annat fordon. Föraren, en man i 40-årsåldern, greps på platsen och medtogs därifrån, misstänkt för grovt rattfylleri. Mannen är utländsk medborgare och polisen grep honom för att undanröja flyktrisken. De omhändertog också hans bilnycklar, körkort och själva bilen.

Samma natt genomfördes även en trafikkontroll i Bergsbyn, med gott resultat. 15 förare kontrollerades och samtliga kunde passera utan anmärkning.

Annons

På lördagsmorgonen och förmiddagen gjordes nya kontroller, en i Degerbyn och en på Solbacken. Under den senare blåste en förare positivt, så polisen upprättade en anmälan om rattfylleri.

Vid lunchtid inträffade sedan en mopedolycka i Rönnbäcken. Enligt polisen ska föraren ha kört omkull, men det är oklart om personen behövt uppsöka sjukvård. Efter att ha besökt olycksplatsen uppger polisen att det inte finns någon misstanke om brott.

Polisen kontrollerade även trafik under natten till söndag. Vid halv tretiden bötfälldes också en person på Sörböle, efter ha kört mot rött.

Annons

Senare på söndagsmorgonen stoppades en annan förare på Skelleftehamnsleden. Han visade sig sakna behörighet att köra bil, och misstänks därför för olovlig körning. Polisen har upprättat en anmälan.

Strax före klockan ett kolliderade sedan två fordon på Morön, en bil och en mopedbil. Totalt ska fyra personer ha färdats i dem. Ingen ska ha kommit till skada, enligt polisen, som dock bötfällde en av förarna. Hen ska inte ha iakttagit väjningsplikten.

Slutligen, sent på söndagskvällen, stoppades ytterligare två bilister i Skellefteå. Den ena bilen var avställd och belagd med körförbud, så polisen utfärdade en ordningsbot. Föraren av den andra bilen förhördes och anmäldes för olovlig körning, då han saknar behörighet.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons