Annons
Mattias Remahl, vd på Railcare. Foto: Railcare / Patrick Degerman

Tecknar transportavtal med LKAB värt cirka 50 miljoner: ”Ett kvitto”

NÄRINGSLIV Railcare har tecknat ett förnyat avtal med LKAB Malmtrafik, värt cirka 50 miljoner kronor.

Annons

Skelleftehamnsföretaget har ingått ett förnyat avtal om järnmalmstransporter på sträckorna Svappavaara-Kiruna och Svappavaara-Gällivare; tre vändor per dygn, fram till årsslutet. Transporter som Railcare kommer att påbörja på en gång.

– Dessa transporter kräver hög leveranssäkerhet och att vi nu fått förnyat förtroende av LKAB är ett kvitto på vår väl fungerande transportverksamhet och givetvis mycket glädjande, berättar Mattias Remahl, vd på Railcare Group, i ett pressmeddelande.

Den avtalade trafiken har utökats från Railcares tidigare avtal med LKAB Malmtrafik, som inleddes i juni 2020 och omfattade en vända per dygn.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons