Annons
Foto: Arkivbild

Misstänkt mordbrand: Polisen ber om allmänhetens hjälp – går också ut med uppmaning till alla vuxna

NYHTERE Polisen har inlett en förundersökning om mordbrand.

Annons

När SOS larmades på söndagskvällen, klockan 20.51, brann det i ett soprum i anslutning till ett lägenhetshus på Dirigentvägen i Skellefteå. Räddningstjänsten ryckte ut och lyckades snart få stopp på det hela. När de lämnade platsen överräcktes ansvar för efterbevakning till fastighetsägaren.

Det finns inga uppgifter om personskador i samband med händelsen.

Även polisen har varit där, med utökad närvaro under gårdagskvällen. Henrik Fahlén, befäl vid regionledningscentralen, meddelar att de har inlett en förundersökning om mordbrand. Nu uppmanar han alla som har gjort observationer i området, som kan vara av intresse för utredningen, att kontakta dem.

Tips till polisen kan lämnas via telefonnummer 114 14.

– Polisen uppmanar också vuxna att vara observant på ungdomar i sin omgivning som visar tecken på att varit i kontakt med brand till exempel brandlukt, brändbara vätskor eller tändare, skriver Henrik Fahlén på polisens hemsida.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons