Annons
"Trädkronan" får 59 lägenheter totalt. Foto: Pressbild

Martinsons levererar till träprojekt i Göteborg: ”Ett riktigt bra för oss”

NÄRINGSLIV Martinsons levererar och monterar trästommen till ett nytt bostadsprojekt i Östra Kålltorp i Göteborg.

Annons

Martinsons har fått förtroendet att leverera och montera trästommen till det nya flerfamiljshuset Trädkronan, som uppförs i trä i Östra Kålltorp. Byggnaden får känslan av att vara tre olika hus, sammanlänkade av trapphus, och blir sju respektive åtta våningar hög. Totalt ska 59 lägenheter rymmas här.

– Ett riktigt bra projekt för oss där vi har varit med i ett tidigt skede och kunnat påverka både utformning och montage, berättar Pelle Olsson, montagechef på Martinsons, i ett pressmeddelande.

Annons

Totalt levererar de 2 100 kubikmeter KL-trä och 150 kubikmeter limträ till projektet. Montage av första trapphuset påbörjades vid årsskiftet och hela byggnaden bedöms vara färdigmonterad till sommaren.

– Det känns roligt med ett träprojekt, som ligger i tiden. Jämfört med betong så ger trä en friskare och behagligare arbetsmiljö och montaget går att jämföra med prefabricerade projekt där färdiga element monteras på plats, säger Henric Wahlström, projektchef vid totalentreprenören F O Peterson.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons