Annons
Foto: Arkivbild

Rattfylleri, bråk och smitning från krasch mot staket – fem personer greps efter misstänkt utpressning

NYHETER I helgen inträffade en smitningsolycka i Skellefteå. Polisen har också gripit fem personer i varierande åldrar, som misstänks för bland annat utpressning.

Annons

På fredagsaftonen ryckte polisen ut i centrum, där två män hamnat i bråk. De förhördes och patrullen upprättade en anmälan och en motanmälan om misshandel. Männen ska känna varandra sedan tidigare.

Det redogörs för inga fler händelser förrän natten till söndag, då polisen larmades om en singelolycka klockan 02.41. En bilist ska ha kört in i en lyktstolpe på Prästbordet, och ett staket, och sedan smitit därifrån. Polisen åkte till platsen men anträffade ingen bil. En anmälan om smitning från trafikolycka har upprättas.

En timme senare stoppades en annan bil i centrala stan. Sållningsinstrumentet åkte fram och föraren blåste positivt, så han medtogs för provtagning och förhör. Efteråt fick mannen, som är i 30-årsåldern, lämna ifrån bilnycklar och körkort. Polisen har upprättat en anmälan om rattfylleri.

Samma natt greps fem personer i Skellefteå kommun. Polisen fick kännedom om att de försökt pressa en person, som de har en konflikt med, på pengar. Gruppen anhölls också, misstänkta för bland annat utpressning. De misstänkta är en kvinna i 20-årsåldern samt fyra män: två i 40-årsåldern, en i 30-årsåldern och en i 25-årsåldern. Polisen har hållit kompletterande förhör med försvarare närvarande och jobbar nu vidare med utredningen.

Även under natten till måndag uppdagades ett misstänkt rattfylleri, när en bilist stoppades i Skellefteå klockan 02.06. Patrullen fick misstankar om drogpåverkan och föraren medtogs för provtagning och förhör. Provsvaret kommer att visa om ett brott har begåtts. En anmälan har upprättats.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons