Annons
Britt-Inger Brisadottir. Foto: Pressbild / Pexels

Nytt projekt ska gynna träföretag i området – särskilt fokus på mindre företag: ”Som spelar viktiga roller”

NYHETER Nu görs en satsning för att profilera lokala företag som producerar och vidareförädlar träprodukter. 430 000 kronor har avsatts för projektet, som särskilt inriktar sig på mindre företag.

Annons

Bakom satsningen står Stiftelsen Träenigheten och Träinnovationsklustret – där Skellefteå kommun, Träbransch Norr, Träcentrum Norr, Luleå tekniska universitet och RISE ingår. Avsikten är särskilt att lyfta mindre företag utanför centralorterna.

– Ett stort tillväxthinder för många av de här företagen är att de är okända på en bredare marknad, säger Dan Magnusson, ordförande i Stiftelsen Träenigheten, i ett pressmeddelande.

– Genom att agera tillsammans kan vi både lyfta fram det stora kunnande som finns och fortsätta bredda bilden av Skellefteregionen som en stark drivkraft inom träförädling, förklarar han.

Annons

430 000 kronor har avsatts för projektet, som sträcker sig över två år. Det består bland annat av olika marknadsföringsinsatser och en ny webbplats.

– Det här är efterfrågat från företagen som saknat ett fönster ut mot marknaden. Det är en satsning som kommer att göra stor nytta då det här är företag som spelar viktiga roller både som arbetsgivare på sina respektive orter och för en positiv utveckling av branschen i vår region, säger Britt-Inger Brisadottir, utvecklingsstrateg vid Skellefteå kommun och samordnare i klustret.

Annons

Satsningen är ett led i ett större arbete, som syftar till att stärka den regionala träproduktionsindustrin.

– Det är ett långsiktigt arbete där vi nu tar flera steg framåt genom att öppna fler tillväxtskapande dörrar mot marknaden. Vi ser fram emot att dra igång direkt, säger Lars Engman, verksamhetsledare vid Träbransch Norr.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons