Annons

Lisa tar över ännu en restaurang i Skellefteå – berättar om planerna: ”Vill vara modig och våga satsa”

NÄRINGSLIV Wanhua Lisa Liu förvärvar Solbacken restaurang & café. Hon behåller namnet och alla anställda blir kvar.

Annons

Vid årsskiftet 2020 blev Wanhua Lisa Liu ny ägare av Tatung och Old Williams i centrala stan. Hon drev andra restauranger redan då, längre norrut, men såg potential i Skellefteå. I den andan har hon fortsatt befästa sin position på stadens restaurangscen.

Det dröjde inte länge förrän Lisa tog över den tidigare Coffee & More-lokalen, där Torget 4 finns i dag. Lite senare startade hon även en Tatung-restaurang på Nygatan 56, där Food Vila och Taj Mahal var förut, tillsammans med Chaoli och Chaohua Chen.

Hon ger sig inte där. Papperen är påskrivna och den 1 maj blir Lisa ny ägare av Solbacken restaurang & café, i anslutning till OKQ8-macken i Skellefteås norra utkant.

Annons

– Jag vill vara modig och våga satsa. Det är mycket jobb nu, stenhårt jobb, men det känns som att Skellefteå är en stad på väg, berättar hon optimistiskt.

Planer för restaurangen

De sex anställda blir alla kvar. Lisa söker även någon till. Invändigt vill hon fräscha upp en del, kanske introducera lite varmare färger, men hon planerar ingenting större.

– Det kan kännas lite kallt här, särskilt på vintern, så jag vill få in en lite mysigare känsla.

Med detta förvärv kommer Lisa att vara ägare eller delägare av tio restauranger totalt.

Vilken inriktning vill du ha på restaurangen?

– Det blir inte kinesisk mat i alla fall. Jag har redan två kinesiska restauranger i Skellefteå och det räcker, säger Lisa och ler.

– Här ska det vara riktigt bra husmanskost. Det här stället har många stammisar och det är den maten som de vill ha. Det kanske blir lite mer modern husmanskost, bredvid den klassiska, så att man känner att någonting har hänt.

Restaurangen har runt 180 sittplatser. De kommer att fortsätta fokusera på lunchservering, berättar Lisa, som tror på läget alldeles intill E 4. Hon behåller också namnet Solbacken restaurang & café.

Annons

Planer för framtiden

Mellan restaurangerna i Skellefteå, Piteå, Luleå och Kalix kommer Wanhua Lisa Liu, med detta förvärv, vara ägare eller delägare av totalt tio restauranger. Fem av dem äger hon ensam. Hon fyller 50 i år och har börjat fundera på tiden efteråt.

– Jag känner att jag har nått mitt mål med tio stycken. Jag utesluter inte fler, men det är slitigt att driva restaurang. Man räknar inte timmarna direkt, berättar hon.

– Så när alla dessa går stabilt kan jag tänka mig att göra någonting annat. Kanske jobba som konsult. Jag var jurist i Kina och funderar lite på att gå tillbaka till det, i någon form.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons