Annons
Byggbetong John Dahlgren AB har nu sju betongfabriker totalt. Foto: Pressbild

Skellefteföretag köper två fabriker och växer i norr: ”En stor satsning”

NÄRINGSLIV Byggbetong John Dahlgren AB i Skellefteå har förvärvat två betongfabriker, en utanför Umeå och en utanför Örnsköldsvik. Med förvärven tar företaget steget ut på nya marknader.

Annons

Skellefteföretaget har fem betongfabriker sedan tidigare och har nu förvärvat ytterligare två. Vd Håkan Dahlgren ser stor potential i affären.

– En stor och viktig satsning för oss som ger tillgång till nya marknader och möjlighet att expandera ytterligare, säger han i ett pressmeddelande.

– Vi tror mycket på Umeå och Örnsköldsvik, där det görs många intressanta industrisatsningar och finns ett stort behov av betong, fortsätter han.

Säljaren, Gidmarks Grus & Betong, ingår i distributions- och transportföretaget Örnfrakt i Örnsköldsvik, som nu renodlar dotterbolagets inriktning mot grus och berg.

Annons

– Det känns jättebra att det är Byggbetong som tar över, det är ett familjeföretag med rätt värderingar och hög kompetens som har alla förutsättningar att vara fortsatt framgångsrika i betongbranschen, säger Örnfrakts vd Tina Bostedt.

Med förvärven ökar Byggbetong också antalet medarbetare, från 29 till 32.

– Vi får in kompetenta personer med bra lokalkännedom från fabriker som är kända för att sin höga kvalitet. Förmodligen kommer vi även att behöva anställa fler, berättar Håkan Dahlgren.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons