Annons
Linnea Öhman och Hans Brettschneider. Foto: Pressbild / Privat

Klart: ”Robinson”-profilen trappar ner inför valet – hon tar över som gruppledare för MP i Skellefteå

POLITIK Efter två mandatperioder som gruppledare kliver nu Hans Brettschneider ner inför höstens val. Förstanamn på Miljöpartiet Skellefteås lista blir istället Linnea Öhman. ”Hon passar perfekt i rollen”, säger Hans Brettschneider.

Annons

När Miljöpartiet Skellefteå på torsdagskvällen satte sin lista för kommunvalet hittades ett nytt namn i topp. Linnea Öhman tar över som gruppledare och lokala profilen Hans Brettschneider meddelar att han nu trappar ner sitt engagemang i politiken.

– Jag tycker att det ska finnas någon annan som driver partiet vidare, säger han till Megafonen.

– Det känns bra att ta ett steg tillbaka. Jag hade egentligen tänkt ta fler, men jag och Linnea samarbetar bra så det kommer att bli bra.

Brettschneider blir alltså kvar som ett av Miljöpartiets två språkrör, men har inte längre huvudansvaret. Istället kommer det framför allt vara Linnea Öhman som syns när det vankas debatter och möten med andra partiers gruppledare.

Annons

– Som gruppledare ska man finnas tillgänglig överallt och det har varit svårt med allt annat företagande som jag driver, säger Brettschneider.

Linnea Öhman har varit engagerad i politiken i Skellefteå sedan valet 2018. Hon är idag ledamot i kommunfullmäktige och sitter även som vice ordförande i samhällsbyggnadsnämnden. I ett pressmeddelande skriver hon så här om nomineringen:

– Jag tycker att valberedningen har gjort ett mycket bra jobb och jag är glad att det finns många som vill engagera sig politiskt för ett grönare Skellefteå. Det behövs fler miljövänner i rummen där besluten fattas, säger Linnea Öhman.

Vilka frågor Miljöpartiet går till val på belsutas på årsmötet i mars.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons