Annons
Baserat på pressmeddelande
Anna Jirstrand Sandlund har utsetts till ny vd för Skellefteå Kulturhus AB. Foto: Sven Burman / Pressbild

Klart med ny vd till Sara Kulturhus – tillträder i juni: ”Har bred kunskap och bakgrund”

KULTUR Hon har tidigare arbetat med att bygga upp kulturhus i grannstäderna, nu har Anna Jirstrand Sandlund utsetts till ny vd för Skellefteå Kulturhus AB.

Annons

Anna Jirstrand Sandlund bor i Piteå och kommer närmast från rollen som länsmusikchef för Norrbottensmusiken, en tjänst hon innehaft i fem år. Dessförinnan har hon varit med och byggt upp verksamheter som Kulturens hus i Luleå samt kulturhuset Väven i Umeå, erfarenheter som hon nu tar med sig till Sara kulturhus.

– Det ska bli fantastiskt roligt att få påbörja det här och det sker med stor ödmjukhet utifrån det arbete som har gjorts hittills. Jag är väldigt attraherad av devisen ”Ett kulturhus som andas mod och viljan att tänka nytt”, det visar en framåtanda, säger Anna Jirstrand Sandlund i ett pressmeddelande.

Annons

Genom sitt arbete inom kultursektorn och den geografiska närheten till Norrbotten har hon följt arbetet med Sara kulturhus med stort intresse.

– Jag tycker det finns så mycket klokskap och en stor förståelse, inte bara från de som jobbar med kultur utan även från näringsliv, industri och kommunalt håll. Det är viktigt för att Skellefteå ska vara en attraktiv kommun och lyckas med sitt uppdrag att nå utanför de vanliga gränserna, säger Anna Jirstrand Sandlund och utvecklar resonemanget.

Annons

Ett 40-tal personer, med både nationella och internationella erfarenheter, visade intresse när vd-tjänsten utannonserades i höstas.

– Vi är glada att vi har kunnat rekrytera Anna Jirstrand Sandlund med den gedigna bakgrunden och kunskapen kring liknande verksamheter och hennes breda kontaktnät både lokalt, regionalt och i Sverige, säger Evelina Fahlesson, ordförande i styrelsen för Skellefteå Kulturhus AB.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Skellefteå kommun.
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons