Annons
Foto: Pressbild

Folkfest utlovas när Nordsken och Arctic Game Week kommer tillbaka efter två år: ”Alla är enormt sugna”

NYHETER Efter två års uppehåll kommer Nordsken och Arctic Game Week tillbaka den 25-28 maj. Aktiviteter kommer både att anordnas på Skellefteå Kraft Arena och i Sara kulturhus.

Annons

Spelkulturfestivalen Nordsken kommer tillbaka lagom till sitt tioårsjubileum och arrangörerna utlovar en riktig folkfest för alla som gillar popkultur, underhållning och spel i alla former.

Huvudeventet blir det svenska mästerskapet i cosplay, som bara det beskrivs som en fantastisk show. Det ska även anordnas Cosplay Kids, live-streaming, kändisbesök och föreläsningar. Under en kväll vankas det konsert med Sabina Zweiacker i Sara kulturhus, med musik från bland annat Sagan om Ringen, Star Wars och The Witcher.

– Covid har gjort att det finns ett enormt uppdämt behov av att få träffas. Alla vi talar med nu är enormt sugna på Nordsken och med våra planer för eventet så vi tror verkligen att detta kommer bli något man inte får missa, säger Pia Enroth, projektledare för Nordsken, i ett pressmeddelande.

Annons

Plattform för nätverkande

Under Arctic Game Week ska det även nätverkas. Arrangemanget syftar till att stärka nordisk underhållningsindustri och skapa en plattform med global attraktionskraft, därför anordnas Arctic Game Conference för spelutvecklare, publishers, investerare samt spelstudenter – och Fantastic Conference för filmskapare, författare, illustratörer, kreatörer och streamingtjänster.

Genom att sammanföra dessa målgrupper ska helt nya samarbeten bli möjliga. Det väntas tunga föreläsare från hela världen och totalt beräknas konferenserna locka omkring 1 000 deltagare.

– Genom att facilitera det mötet och involvera stora tunga branschnamn skapar vi en plattform för framtiden, säger Johan Linder, projektledare för Arctic Game Week.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons