Annons
Joakim Wiklander, Jonas Wiklander, Mika Zibanejad och Monir Kalgoum. Foto: Brödernas

Populär kedja har siktet inställt på Skellefteå – vill öppna under 2022

MAT I år tänker hamburgerkedjan Brödernas öppna i Skellefteå.

Annons

Den första restaurangen grundades av Jonas och Joakim Wiklander under 2016. Tre år senare anslöt hockeybröderna Monir Kalgoum och Mika Zibanejad till ledningen, och i dag har Brödernas hela 70 restauranger spridda över Sverige. Och två i Spanien.

De satsar helhjärtat på fortsatt expansion och blickar nu bland annat mot Skellefteå.

– Vi gasar på för fullt inför 2022 och tänker öppna 50 nya restauranger. Inget är klart där uppe ännu, men Skellefteå är självklart intressant. Vi har alla en idrottsbakgrund och Skellefteå är en idrottsstad, som dessutom är under tillväxt, säger vd:n Joakim.

Annons

Varför tror du att Brödernas koncept blivit uppskattat?

– Jag skulle säga att det är helheten. Vi har tagit premiumburgare som många andra har gjort, men lagt in dem i en miljö som också ger en härlig restaurangupplevelse.

Konsulter jobbar med etableringen och restaurangen tänker öppna innan årets slut. Joakim förklarar att de inte signerat några papper ännu, så lokalen är inte helt klar.

Annons

Många andra serverar hamburgare i Skellefteå. Hur ska ni utmärka er?

– Det är det här med att man får en annan upplevelse. Vi är ett bra komplement, det ser vi i de andra städerna vi etablerat oss i, och att det är just detta som folk vill ha.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons